Caricatura cu profetul Mahomed apare din nou in presa suedeza

Postat la 10 martie 2010 15 afişări

Presa suedeza a publicat din nou, miercuri, o caricatura apartinand artistului suedez Lars Vilks care il infatiseaza pe profetul Mahomed cu un corp de caine, o caricatura care se afla la baza unui complot de asasinare a acestuia, dejucat marti in Irlanda.

In semn de sustinere fata de caricaturist, cotidianul suedez Dagens Nyheter (DN) a publicat pe prima pagina un material cu acest caz si fotografia lui Vilks, in a doua pagina un editorial, iar in paginile interioare un rezumat, ilustrat cu o reproducere a caricaturii respective. "Lars Vilks nu este singur in acest conflict. O amenintare impotriva lui este o amenintare impotriva tuturor suedezilor", scrie DN in editorial, facand apel catre "statul de drept suedez" sa ofere caricaturistului "toata protectia de care are nevoie".

O grupare aliata cu al-Qaida a oferit suma de 100.000 de dolari pentru asasinarea caricaturistului, iar marti politia irlandeza a anuntat arestarea a sapte musulmani, suspectati ca ar fi implicati intr-un complot pentru a-l asasina.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Mahomed,
suedeza,
presa,
caricatura
/actualitate/caricatura-cu-profetul-mahomed-apare-din-nou-in-presa-suedeza-5733413
5733413
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.