Care va fi noua capitală financiară a Europei dacă Londra îşi va pierde acest statut?

Postat la 06 iulie 2016 270 afişări

Care va fi noua capitală financiară a Europei dacă Londra îşi va pierde acest statut?

După Brexit, Londra şi-ar putea pierde în scurt timp statutul de capitală financiară a Europei, scrie James B. Stuart de la New York Times.

Deşi niciunul dintre executivii mai multor instutiţii financiare importante cu mii de angajaţi în Londra cu care Stuart a discutat nu are planuri imediate de relocare, toţi au declarat că îşi vor muta o parte semnificativă din angajaţii bine plătiţI în oraşe care fac parte din Uniunea Europeană.

Jurnalistul New York Times a selecţionat astfel mai multe oraşe europene şi a realizat un clasament al acestora pe o scară de 60 de puncte. Printre criteriile de selecţie s-au numărat: vorbirea limbii engleze, infrastructură sau spaţii de birouri.

Iată rezultatele:

Barcelona (23 puncte)

Mai mulţi executivi au apreciat oraşul spaniol plin de soare, cu restaurantele sale excelente, viaţa sa nocturnă animată şi apropierea de plajele mediteraneene. Însă, în afară de un aeroport relativ bun, Barcelona pică aproape orice alt test, începând cu cel al cunoştinţelor de limbă engleză.

Pentru mai multe variante intraţi pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-va-fi-noua-capitala-financiara-a-europei-daca-londra-isi-va-pierde-acest-statut-15518589
15518589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.