LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Care sunt ţările în care femeile domină piaţa bancară având mai multe conturi bancare decât bărbaţii

Autor: Andra Stroe Postat la 13 iunie 2018 106 afişări

Conform celui mai recent raport al companiei World Findex privind modul în care adulţii din peste 140 de ţări accesează conturi, fac plăţi, economii şi împrumuturi, există doar şase ţări în lume unde femeile au mai multe conturi bancare comparativ cu bărbaţii.

Care sunt ţările în care femeile domină piaţa bancară având mai multe conturi bancare decât bărbaţii

Acestea sunt:  Argentina, Georgia, Indonezia, Laos, Mongolia şi Filipine.

Potrivit raportului, peste 500 de milioane – aproximativ 70% dintre adulţi, în creştere cu 51% faţă de 2011 - au un cont bancar deschis în cadrul unei bănci fizice locale sau la o bancă online. Cu toate acestea, femeile rămân în continuare în urma bărbaţilor: doar 65% dintre acestea au un cont bancar, comparativ cu 72% dintre bărbaţi, un decalaj de şapte puncte procentuale care a rămas neschimbat din 2011. Acest lucru se întâmplă în ciuda diminuării diferenţei de gen din multe ţări. În India, de exemplu, 83% dintre bărbaţi şi 77% dintre femei au un cont bancar - diferenţa de gen în India a scăzut la şase puncte procentuale, de la 20, în 2014.

Dr. Leora Klapper, economist principal la Banca Mondială, oferă unele indicii conform cărora cele şase ţări fac “notă discordantă” în această direcţie. Astfel, în cazul statului Filipine, dr. Klapper spune că femeile au mai multe şanse să lucreze în străinătate şi să deschidă astfel de conturi pentru a susţine familiile lăsate acasă. În toate cele şase ţări (cu excepţia Laosului) femeile au şanse mai mari decât bărbaţii să primească o plată prin transfer bancar ca parte a unui program guvernamental. În Mongolia, de exemplu, 43% dintre femei raportează că primesc o astfel de plată, comparativ cu 24% dintre bărbaţi.

În Indonezia, nu există diferenţe semnificative între numărul de femei şi bărbaţi cu conturi "active" sau care au folosit un cont cel puţin o dată în ultimul an pentru a efectua o depunere sau retragere.

În India, de exemplu, s-a reuşit reducerea diferenţei de gen în privinţa numărului de conturi deschise, dar mai mult de jumătate din conturile care aparţin femeilor sunt inactive. “Provocarea cu care se confruntă India este, prin urmare, proiectarea unor noi produse financiare care să fie în interesul femeilor", spune dr. Klapper.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.