Cine stă alături de Messi şi Ronaldo în topul celor mai valoroşi jucători ai naţionalei lor în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia? În timp ce ultimul loc are o valoare de 950.000 de dolari, cel de pe primul loc are o valoare de 220 de milioane de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 iunie 2018 229 afişări

Cine stă alături de Messi şi Ronaldo în topul celor mai valoroşi jucători ai naţionalei lor în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia? În timp ce ultimul loc are o valoare de 950.000 de dolari, cel de pe primul loc are o valoare de 220 de milioane de dolari

Campionatul Mondial reprezintă ocazia perfectă pentru jucători de a-şi reafirma valoarea. Pentru mulţi acesta este o rampă de lansare.

Printre jucătorii care au beneficiat de această rampă se numără şi James Rodriguez şi Keylor Navas, care au trecut de la statutul de jucător anonim la cel de superstar global după performanţele de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, potrivit Business Insider.

Potrivit platformei Transfermarkt, printre cei mai valoroşi jucători de la echipele naţionale se numără Aleksandr Golovin – Rusia, mijlocaş central, 22 de ani, valoarea acestuia ridicându-se la 22 de milioane de dolari.

Din partea Arabiei Saudite, fundaşul stânga Yasser Al Shahrani, 26 ani, este cel mai valoros jucător, cu o valoare estimată la 1,77 milioane dolari.

Din echipa Egiptului se remarcă cel pe care Cristiano Ronaldo l-a numit „speranţa pentru Balonul de Aur”, Mohamed Salah, 25 ani, a cărui valoare de piaţă a fost estimată la 177 milioane de dolari.

Luis Suarez, ajuns la 31 de ani şi la o valoare de 82,5 milioane de dolari, este cel mai valoros jucător al Uruguayului.

Cristiano Ronaldo, 33 ani, reprezintă cel mai valoros jucător al Portugaliei – 117,8 milioane de dolari.

Mijlocaşul Sergio Busquets a ajuns anul acesta cel mai valoros jucător din lotul Spaniei – 94,3 milioane de dolari.

Cel mai valoros jucător al Marocului este tânărul de 20 de ani Amine Harit – 29,5 milioane de dolari.

Şi Iranul dă un tânăr atacant de 23 de ani drept cel mai valoros jucător – Sardar Azmoun – 10,6 milioane de dolari.

Unul dintre cei mai tineri jucători din „topul celor mai valoroşi” este atacantul francez Kylian Mbappe, a cărui valoare se ridică la 141,1 milioane de dolari.

Australianul Aaron Mooy, 27 de ani, este cel mai valoros jucător al naţionalei sale – 11,8 milioane dolari.

Cel mai valoros jucător de la naţionala statului Peru este Andre Carrillo, 26 ani, cu o valoare de piaţă de 7,1 milioane de dolari.

Christian Eriksen, starul lotului din Danemarca, are o valoare de piaţă de 94,3 milioane de dolari.

Unul dintre cei mai valoroşi jucători de la această ediţie a Campionatului Mondial este Lionel Messi, cu o valoare de 212,1 milioane de dolari.

Croatul Ivan Rakitic intră şi el în top din partea Croaţiei, după ce Transfermarkt l-a evaluat la 58,9 milioane de dolari.

Gylfi Sigurdsson reprezintă „aurul” naţionalei Islandei, cu o valoare de 35,4 milioane de dolari.

Un alt jucător tânăr care este reprezentativ pentru echipa sa este nigerianul Wilfred Ndidi, 21 ani, cu o valoare de 29,5 milioane de dolari.

Brazilianul Neymar, 26 ani, intră în acest top cu o valoare egală cu cea a lui Lionel Messi – 212,1 milioane de dolari.

Elveţia îl trimite în acest top pe Granit Xhaka cu o valoare de 47,1 milioane de dolari.

Portarul Keylor Navas, 31 ani, este cel mai valoros jucător al naţionalei din Costa Rica – 21,2 milioane de dolari -  şi unul dintre fotbaliştii care au fost propulsaţi de Campionatul Mondial din Brazilia.

Sergej Milinkovic-Savic, unul dintre cei mai promiţători fotbalişti sârbi ai momentului, la doar 23 de ani, are o valoare de 106 milioane de dolari.

Câştigătorii ediţiei precedente, nemţii, îl au în acest top pe Toni Kroos. Mijlocaşul de 28 de ani este evaluat la 94,3 milioane de dolari de către platforma care monitorizează valoarea de piaţă a jucătorilor.

Un alt tânăr valoros al topului vine din partea Mexicului – Hirving Lozano, 22 ani – cu o valoare de 25,9 milioane de dolari.

Suedezii ies la atac cu Emil Forsberg, 26 ani – 29,5 milioane de dolari.

Din Coreea de Sud surpriza este Heung-min Son, 25 ani, evaluat la 58,9 milioane de dolari.

Belgianul Kevin De Bruyne face parte din clubul „peste 150 de milioane” cu o valoare de piaţă de 176,7 milioane de dolari.

Unul dintre cei mai puţin valoroşi jucători vine din Panama, Anibal Godoy, 28 ani – cu o valoare de 942.568 de dolari – acesta este cel mai scump jucător al naţionalei sale.

Mijlocaşul Wahbi Khazri este cel mai scump jucător al Tunisiei, cu o valoare de 11,8 milioane de dolari.

Anglia iese la înaintare cu atacantul Harry Kane, 24 ani, care are o valoare de 176,7 milioane de dolari.

Atacantul Robert Lewandowski are în spate naţionala Poloniei şi este cel mai valoros jucător al acestui lot, evaluat la 106 milioane de dolari.

Din Senegal, Sadio Mane, 26 ani, reprezintă una dintre surprize, cu o valoare de 82,5 milioane de dolari.

James Rodriguez este cel mai valoros columbian. Valoarea mijlocaşului se ridică la 82,5 milioane de dolari.

Japonezul Shinji Kagawa, starul naţionalei sale, este evaluat la 15,3 milioane de dolari.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
valoare,
jucatori,
campionat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.