Care sunt noile măsuri luate de Primăria Capitalei după ce coronavirusul se extinde tot mai tare în Bucureşti

Autor: Anamaria Cadis Postat la 11 martie 2020 2068 afişări

Care sunt noile măsuri luate de Primăria Capitalei după ce coronavirusul se extinde tot mai tare în Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că toate instituţiile din subordine îşi suspendă activitatea de relaţii cu publicul în contextul ultimelor cazuri COVID-19 şi că bucureştenii pot efectua plăţi online şi pot obţine informaţiile necesare telefonic sau prin mail. 

Societatea de Transport Bucureşti, Compania Municipală Termoenergetica, Compania Municipală Imobiliară Bucureşti, Poliţia Locală, muzeele, bibliotecile şi alte instituţii municipale suspendă temporar activităţile de relaţii cu publicul, anunţă Primăria Capitalei într-un mail transmis MEDIAFAX.

„Măsurile au fost luate în contextul şi a celor mai recente decizii adoptate la nivel naţional şi local pentru a preveni răspândirea noului virus, pentru a proteja sănătatea publicului şi a personalului angajat care vine în contact cu aceştia”, transmite PMB.

Societatea de Transport Bucureşti

În ceea ce priveşte activitatea STB, relaţiile cu publicul vor fi suspendate o săptămână, începând de miercuri, şi nicio persoană străină nu va mai avea acces în clădirile administrate de societate.

Călătorii care vor să se adreseze STB SA, o pot face în scris, la adresa de e-mail info@stbsa.ro, iar pentru obţinerea de informaţii urgente pot apela numerele de telefon 021.9391 (informaţii referitoare la programul de circulaţie), 0213074426 (pentru comunicare inter-instituţională) sau 0213074180 (pentru probleme referitoare la titlurile de călătorie), se arată în comunicatul PMB.

În ceea ce priveşte circulaţia mijloacelor de transport în comun, Primăria Capitalei anunţă că programul de transport nu se modifică, STB SA asigurând parcul maxim de vehicule.

STB SA anunţă pensionarii că activitatea de distribuire a cardurilor către aceştia va fi suspendată până când situaţia o va permite.

Activitatea de vânzare a titlurilor de călătorie va continua la toate centrele, iar activitatea de control al titlurilor de călătorie va continua, cu personal redus.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti suspendă în perioada 12 - 31 martie 2020 activitatea directă cu publicul. Cetăţenii se pot adresa instituţiei în scris, prin e-mail sau telefon.

Astfel, începând cu data de 12 martie 2020, activitatea cu publicul a compartimentelor: Registratura, Relaţii cu publicul, Serviciul Clienţi, Serviciul Facturare, Urmărire debitori, a dispeceratelor de sector, precum şi activitatea de audienţe se modifică, aceasta urmând a se desfăşura prin telefon, poştă sau poştă electronică.

„Cetăţenii se pot adresa companiei noastre, în scris, sau prin e-mail la adresele relatii@cmteb.ro şi office@cmteb.ro, sau prin intermediul formularului de contact (https://www.cmteb.ro/contact-formular.php). Pentru sesizări legate de funcţionarea sistemului de termoficare, cetăţenii au la dispoziţie numărul de urgenţă 031.9442 şi pentru orice informaţii numărul TELVERDE 0800.820.002”, se arată în comunicatul PMB.

Direcţia Tehnică-Dezvoltare

În cadrul Direcţiei Tehnice-Dezvoltare, documentaţiile tehnice privind emiterea avizelor PUZ, PUD, AMPLASAMENT, TRASEU, INFORMARE se depun doar online la adresa de e-mail avize@cmteb.ro.

Activitatea cu publicul (cu excepţia angajaţilor) a Casieriei din sediul din strada Cavafii Vechi nr. 15, Sector 3 se închide în perioada 12-15 martie, măsura fiind decisă cu posibilitatea prelungirii. Cetăţenii sunt rugaţi să utilizeze cu prioritate modalităţile de plată on-line.

Accesul vizitatorilor va fi limitat, pe cât posibil, din motive de siguranţă, fiind permis doar in caz de urgenţă şi în situaţia în care problema nu poate fi soluţionată prin canalele de comunicare enumerate mai sus.

Compania Municipală Imobiliara Bucureşti

Compania Municipală Imobiliara Bucureşti SA a decis suspendarea activităţii cu publicul la Casieriile CMIB SA, din str. Aristide Demetriade, nr. 2, sector 1, Bucureşti, în perioada 12-20 martie, cu posibilitatea prelungirii acestui interval.

Astfel, activitatea de încasare a chiriilor, ratelor şi taxelor de concesiune pentru imobilele aflate în proprietatea Municipalităţii se va realiza exclusiv prin mijloacele alternative de plată, puse la dispoziţie de Compania Municipală Imobiliara Bucureşti: cont deschis la Banca Comercială Română pentru efectuarea plăţilor prin transfer bancar, plata la casieriile BCR sau la pay-point-urile din sucursalele BCR, care au instalate astfel de echipamente bancare ori la staţiile SelfPay instalate în multe centre comerciale din Bucureşti.

De asemenenea, solicitările clienţilor – inclusiv cele privind transmiterea unor facturi şi calcularea unor penalităţi – vor fi trimise şi procesate online, la adresa de email office@cmibsa.ro.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti anunţă, de asemenea, închiderea tuturor filialelor sale pentru public, până la 31 martie.

Muzeul Municipiului Bucureşti

Ca urmare a recomandărilor oficiale, Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) anunţă suspendarea tuturor activităţilor cu publicul în perioada 10-31 martie 2020.

Măsura este valabilă pentru toate unităţile MMB deschise în acest moment: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic Vasile Urseanu, Muzeul Theodor Aman, Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul George Severeanu, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, Muzeul Victor Babeş şi Biblioteca Muzeului Municipiului Bucureşti.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti

Direcţia Generala de Politie Locala a Municipiului Bucureşti suspenda activitatea directă cu publicul pentru persoane fizice si juridice in perioada 11-20 martie, aceasta urmând a se desfăşura numai prin corespondenta electronica si telefonica.

Cetăţenii care vor să depună petiţii sau alte documente au la dispoziţie adresa de email registratura.secretariat@plmb.ro si numărul de telefon 021.539.14.79, in intervalul orar 08.00- 16.30, de luni pana joi, iar vineri intre orele 08.00- 14.00.

Cetăţenii care nu au adresa poştală electronica pot depune documentele prin poşta/curier pe adresa din Bd. Libertăţii nr. 18, bloc 104, sector 5.

Şi alte instituţii municipale au adoptat măsuri privind activitatea de relaţii cu publicul:

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti derulează activitatea cu publicul, în intervalul 16-31 martie, exclusiv în mediul online!

Începând de luni, 16 martie, se suspendă activitatea Biroului de Relaţii cu Publicul al CSMB, situat în B-dul 1 Mai, nr. 28, sector 6.

Menţionăm faptul că dosarele de înscriere din cadrul proiectelor permanente derulate de CSMB vor putea fi depuse online, la următoarele adrese de email:

- Pentru LUMINA OCHILOR, CEA MAI IMPORTANTĂ. Ochelari pentru vârsta a treia : luminaochilor@cs-mb.ro

- Pentru ÎMPREUNĂ DE-O VIAŢĂ. Aniversarea Căsătoriei – 25, 50 şi 75 ani : aniversareacasatoriei@cs-mb.ro

- Pentru VIEŢI CENTENARE : vieticentenare@cs-mb.ro

- Pentru ÎNVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viaţă: testfit@cs-mb.ro

Documentele trebuie completate, semnate, înscris pe fiecare dintre ele "Conform cu originalul" şi scanate, ulterior trimise pe email-ul corespunzător proiectului. Pentru mai multe informaţii, cetatenii pot apela numerele de telefon: 0784.253.108 / 0785.199.197 / 0786.980.726.

Biroul de Relaţii cu Publicul al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti din Şos. Ştefan cel Mare nr. 38 îşi suspendă activitatea în perioada 12- 31 martie 2020.

Pentru mai multe informaţii, cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon 0721.776.018 sau la adresa de email constituireafamiliei@ctmb.eu

Nota: Dosarele care au termen limita in perioada suspendării activităţii se vor putea depune după data de 01 aprilie.

La PROEDUS – Centrul de proiecte educaţionale şi sportive al Municipiului Bucureşti – activitatea cu publicul se va realiza exclusiv online, începând din 11 martie, până la o dată ce urmează a fi comunicată ulterior.

În perioada 11-31 martie, la nivelul Creart se suspendă activitatea de relaţii cu publicul la sediu, audientele, sedinţele de lucru de orice fel, inclusiv pentru organizarea manifestărilor cultural artistice).

Pentru persoane fizice şi juridice, fluxul documentelor se va desfăşura numai prin corespondenta poştală sau electronică. De asemenea, accesul în instituţie se realizează restricţionat, cu respectarea stricta a măsurilor preventive de igiena.

Şcoala de Artă Bucureşti a suspendat temporar cursurile, în perioada 9-31 martie.

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic suspendă activitatea cu publicul la sediul instituţiei în perioada 11-20 martie.

În acest interval, activitatea cu publicul se va derula exclusiv online. Orice solicitare poate fi trimisă pe adresa de e-mail a instituţiei, office@amccrs-pmb.ro, iar Serviciul call-center, 021-9529, va fi activ în continuare, pentru ca bucureştenii să poată obţine informaţii.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic suspendă, între 11 şi 20 martie, activitatea directă cu publicul, audienţele, concursurile

Activitatea de relaţii cu publicul se va desfăşura numai prin corespondenţă poştală sau electronică. Totodată, se suspendă audienţele, concursurile de ocupare a posturilor vacante şi toate activităţile care care implică interacţiunea cu persoane din exteriorul Administraţiei.

Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a suspendat în perioada 12-16 martie programul de lucru direct cu publicul şi va asigura în aceasta perioada doar serviciile de înhumare şi incinerare.

Administraţia Fondului Imobiliar suspendă activitatea de lucru direct cu publicul în perioada 11-22 martie

Cetăţenii care doresc să contacteze AFI au la dispoziţie adresa de email afi@pmb.ro, numărul de fax 021.311.23.80 si numele de telefon 021.315.68.40, 021.315.68.47 si 021.315.68.48. Eliberarea documentelor se va face doar pe baza de programare telefonica prealabila, de marti pana joi, in intervalul orar 11.00 – 14.30.

În cazul plăţilor, vă rugăm să utilizaţi metodele alternative, virament bancar, internet banking sau să dispuneţi plata prin mandat poştal.

Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti suspendă activitatea directă cu publicul în perioada 11-20 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
stb,
covid 19

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.