Care sunt cele mai mari zece pepiniere pentru marile companii. Nicio ţară din regiune nu este în top

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 noiembrie 2018 194 afişări

Care sunt cele mai mari zece pepiniere pentru marile companii. Nicio ţară din regiune nu este în top

Un nou raport lansat de IMD Business School arată că Europa devine o pepinieră pentru angajatori, care au descoperit că şcolile europene dezvoltă angajaţi mai buni decât oriunde în restul lumii, potrivit CNBC.

Pentru al cincilea an consecutiv, Elveţia şi-a asigurat locul 1 în Topul Talentelor Lumii, mulţumită unui plan masiv de investiţii în educaţie şi training-uri.

Top cinci în listă este completat de Danemarca, Norvegia, Austria şi Olanda.

Canada, care s-a situat pe locul şase, este singura naţiune non-europeană din top 10. Alături de ea, pe podium se află Finlanda, Suedia, Luxembourg şi Germania.

Spre deosebire de anii anteriori, Statele Unite (locul 12), Australia (locul 14) şi Marea Britanie (locul 23) nu au reuşit să se încadreze în locurile de top dintre cele 63 de naţiuni luate în calcul în cadrul studiului.

Singapore a fost numită cea mai atractivă ţară din Asia pentru aganajatori, înfaţa Hong Kong-ului.

Studiul a fost rezultatul combinat al unor sondaje în care au fost implicaţi executivi din companii, puse la un loc cu date externe, măsurând ţările din trei perspective: investiţii şi dezvoltarea sistemului educaţional , atractivitatea ţării în faţa muncitorilor străini din punct de vedere al calităţii vieţii şi al costurilor. Al treilea criteriu a fost abilitatea ţărilor de a crea noi locuri de muncă şi de a antrena angajaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
atragere,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.