Care sunt cele mai bune momente pentru a consuma cofeina? Cei mai mulţi consumatori nu ştiu acest lucru

Postat la 09 februarie 2023 161 afişări

Care sunt cele mai bune momente pentru a consuma cofeina? Cei mai mulţi consumatori nu ştiu acest lucru

Pentru un efect maxim, cofeina este cel mai bine folosită cu moderaţie.Efectul stimulant al cafeinei apare prin blocarea anumitor receptori din creier.

Un alt moment excelent pentru a consuma cofeină este cu aproximativ 30 până la 60 de minute înainte de un antrenament.

Miliarde de oameni din întreaga lume consumă cofeină pentru a se revigora rapid şi uşor. Dar majoritatea folosesc stimulentul sistemului nervos central care se găseşte în mod obişnuit în cafea, ciocolată neagră, ceai şi sucuri ca pe o perie largă, mai degrabă decât ca pe un bisturiu de precizie – şi asta în detrimentul lor.

Pentru un efect maxim, cofeina este cel mai bine folosită cu moderaţie. Asta pentru că doar câteva săptămâni de consum obişnuit (doar o ceaşcă de cafea pe zi) provoacă dependenţă fiziologică. Efectul stimulant al cafeinei apare prin blocarea anumitor receptori din creier. Aceşti receptori provoacă oboseală şi oboseală atunci când sunt umpluţi cu molecule de adenozină, produse pe măsură ce facem efort în timpul orelor de veghe.

Dar cu cât consumăm mai multă cofeină în mod regulat, cu atât mai mulţi receptori sunt creaţi în creier. Mai mulţi receptori se traduc printr-o senzaţie mai mare de somnolenţă atunci când sunt plini de adenozină. Aşadar, persoanele care înghit numeroase cafele pe zi se simt efectiv mai obosite, iar obiceiul lor de a consuma cafeină nu face decât să le readucă la nivelul de alertă de bază de care se bucurau înainte de a deveni „dependenţi” de cofeină.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cofeina,
refuz,
consumatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.