Care sunt cele mai bune modele de anvelope pentru iarnă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 noiembrie 2017 1119 afişări

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres a obţinut o nouă serie de evaluări excepţionale anul acesta în testele independente dedicate anvelopelor de iarnă, organizate de cluburile de automobile europene şi publicaţiile de specialitate.

Care sunt cele mai bune modele de anvelope pentru iarnă

Nokian Weatherproof a fost declarată de către publicaţia auto Automobilismo cea mai bună anvelopă all-season a sezonului de iarnă al acestui an. În total au fost evaluate şapte anvelope all-season, pe care reprezentanţii publicaţiei le-au supus la diferite teste pe carosabil uscat, umed şi bineînţeles pe zăpadă. Modelul Nokian Weatherproof în dimensiunea 225/45 R 17 a reţinut cel mai mult atenţia juriului prin reacţiile sale stabile la virare şi rezistenţa scăzută la rulare. Aceste caracteristici au atras binemeritatele laude ale juriului, după ce acesta  a realizat comparaţia între caracteristicile anvelopelor all-season testate şi cele ale veritabilelor anvelope de iarnă de la diferiţi producători. Anvelopa Nokian Weatherproof oferă siguranţă de primă clasă şi maximum de performanţă şi rezistenţă pentru utilizarea pe întreg parcursul anului. Aceasta prezintă simbolul fulgului de nea 3PMSF care indică faptul că este omologată pentru utilizarea pe timpul iernii şi  îmbină siguranţa pe care te poţi baza pe timp de iarnă cu stabilitatea precisă a şofatului şi manevrabilitatea fermă a anvelopelor de vară Nokian Tyres.

Anvelopa all-weather Nokian Weatherproof a obţinut rezultate excelente şi în Germania. După câştigarea locului întâi anul trecut, în cadrul testului ACE Lenkrad, aceasta a fost inclusă de către publicaţia Auto Bild Allrad într-un test comparativ cu opt anvelope all-season destinate echipării vehiculelor tip SUV. Nokian Weatherproof s-a clasat pe locul al treilea şi a obţinut calificativul „Bine” pentru dimensiunea 225/50 R17. Dintre toate anvelopele concurente, aceasta a obţinut cele mai bune rezultate pe zăpadă, acestea fiind comparabile cu cele ale unei anvelope de iarnă standard.  În plus, a obţinut rezultate excepţionale pe carosabil umed şi a punctat şi la capitolul silenţiozitate.

Autoritatea germană ADAC a conferit modelului Nokian WR D4, dimensiunea 215/65 R16, locul doi în testele dedicate anvelopelor de iarnă de anul acesta, în care au fost testate în total 16 anvelope de la diferiţi producători. Aderenţa desăvârşită şi tracţiunea remarcabilă pe care o oferă pe zăpadă au fost factorii principali care au condus la evaluarea foarte bună a anvelopei Nokian WR D4, a Nokian Tyres, cel mai nordic producător de anvelope din lume,. ADAC a apreciat de asemenea caracteristicile de performanţă pe carosabil uscat şi eficientizarea foarte bună a consumului de combustibil ale acestui model.

Publicaţia italiană Al Volante a efectuat testele sale dedicate anvelopelor de iarnă pe anvelope de la 6 branduri premium, în cea mai populară dimensiune, 205/55 R16, recunoscând faptul că modelul Nokian WR D4 are caracteristici premium şi premiindu-l cu Medalia de Aur pentru eficientizarea consumului de combustibil, Medalia de Argint pentru performanţele pe carosabil acoperit cu zăpadă şi încă o Medalie de Argint pentru performanţa excepţională la frânarea pe carosabil uscat.

Anvelopa de iarnă Nokian WR D4 a obţinut, de asemenea, o evaluare solidă în testele realizate de clubul auto austriac, ÖAMTC, şi cel eleveţian, TCS, în dimensiunea 195/65 R15, destinată vehiculelor mai mici. Rularea pe carosabil acoperit de zăpadă în condiţiile meteorologice schimbătoare, specifice vremii din Europa Centrală, este extrem de facilă pentru modelul Nokian WR D4, aderenţa sa optimă  datorându-se compusului special de cauciuc, tehnologiilor moderne şi inovaţiilor pe care le înglobează.

În Suedia, Nokian WR D4 a înregistrat o altă „victorie” în testele dedicate anvelopelor de iarnă pentru condiţiile specifice Europei Centrale, efectuate de publicaţia Teknikens Värld pe dimensiunea 205/60 R16. Potrivit publicaţiei, Nokian WR D4 este fără niciun dubiu o anvelopă de iarnă excelentă atât pe carosabilul uscat, cât şi pe cel umed, obţinând, de asemenea, cele mai bune rezultate din punct de vedere al caracteristicilor de manevrabilitate pe zăpadă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.