Care este ţara cu cele mai curate ape pentru înot ce ocupă prima poziţie a topului european, cu un scor perfect, de 100%.

Postat la 01 iunie 2021 179 afişări

Care este ţara cu cele mai curate ape pentru înot ce ocupă prima poziţie a topului european, cu un scor perfect, de 100%.

Ţara cu cele mai curate ape din Uniunea Europeană. Scor perfect, de 100%, la 1.400 kilometri de România

Statul insular din Marea Mediterană speră ca sezonul estival 2021 să salveze economia ţării.În România, 70% din apele analizate, 50 la număr, au primit calificativul „excelent”.

Veşti bune pentru Guvernul şi locuitorii din Cipru, cât şi pentru turiştii care visează de când a început pandemia COVID să înoate în ape limpezi, sub soarele torid al verii. Marţi, 1 iunie, autorităţile europene au clasat ţara pe primul loc în topul statelor membre UE cu cele mai curate ape pentru înot, releatează Associated Press.

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, pentru sezonul 2020 Cipru a primit un scor perfect, de 100%, pentru calitatea excelentă a apei din 112 spaţii de înot situate în jurul insulei. Zonele respective au fost testate anul trecut, în perioada 1 mai-31 octombrie.

Cipru a întrecut Austria, Grecia şi Malta, care s-au clasat pe următoarele poziţii ale clasamentului. În România, 70% din apele analizate au primit calificativul „excelent”, în timp ce 26% - „bine” şi 4% - „suficient”.

Impulsul turistic e bine-venit pentru ţara din Marea Mediterană, care încearcă să atragă cât mai mulţi vizitatori în sezonul estival 2021. Anul trecut, cifrele arată o scădere abruptă, de 84%, faşă de 2019, prăbuşire record înregistrată în rândul sosirilor pe insulă.

Situaţia din 2020 e cu atât mai dramatică având în vedere faptul că turismul reprezintă 13% din produsul intern brut al Ciprului, iar oficialii susţin că un alt sezon dezastruos ar fi imposibil de depăşit.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ape,
inot,
scor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.