Care este ţara ce a fost desemnată cea mai sigură destinaţie din lume pentru călătorii

Postat la 21 ianuarie 2024 24769 afişări

Care este ţara ce a fost desemnată cea mai sigură destinaţie din lume pentru călătorii

Canada ocupă meritat prima poziţie în lume drept cea mai sigură ţară pentru călători, datorită diversităţii, incluzivităţii şi ratelor reduse de criminalitate şi terorism.

Raportul anual al Berkshire Hathaway Travel Protection subliniază faptul că oraşe precum Montreal şi Toronto, alături de peisajele uimitoare din parcurile naţionale Jasper şi Banff, oferă călătorilor un nivel ridicat de securitate şi pace în timpul experienţelor lor de explorare.

Canada a obţinut recent titlul prestigios de cea mai sigură ţară din lume pentru călători, depăşind numeroase naţiuni europene, conform unui raport realizat de Berkshire Hathaway Travel Protection, o companie americană de asigurări de călătorie. Clasarea în vârf reflectă reputaţia Canadei pentru diversitate, incluziune şi rate impresionant de scăzute ale criminalităţii şi terorismului. Această recunoaştere asigură că turiştii care explorează diverse destinaţii canadiene, de la oraşele pline de viaţă precum Montreal şi Toronto până la parcurile naţionale uimitoare Jasper şi Banff, pot experimenta un sentiment de siguranţă, fie că merg singuri sau în grupuri, informează Pubity.

Restul celor mai sigure ţări din top 10 este în mare parte dominat de naţiuni europene. Elveţia a obţinut poziţia a doua, renumită pentru pacea şi ratele scăzute de criminalitate. Norvegia a ocupat locul al treilea, urmată de Irlanda, Olanda, Regatul Unit, Portugalia, Danemarca şi Islanda. Australia, singura ţară non-europeană din top 10, a obţinut locul zece.

Berkshire Hathaway Travel Protection a compilat aceste constatări în raportul său anual „State of Travel Insurance Safest Destination”. Rezultatele au fost obţinute din sondarea a 1.702 de călători între 24 august şi 13 septembrie 2023. Raportul a luat în considerare diverse criterii, inclusiv terorismul, urgenţele meteorologice, măsurile de sănătate şi siguranţa grupurilor subreprezentate. Datele provenite de la surse precum Departamentul de Stat al SUA, The Economist şi Global Finance, printre altele, au fost, de asemenea, luate în considerare în clasament.

În timp ce cele mai sigure ţări de vizitat sunt adesea corelate cu cele mai sigure oraşe, surprinzător, Honolulu, capitala Hawaii-ului, a ocupat primul loc în lista celor mai sigure oraşe din lume. Montreal din Canada a obţinut poziţia a doua, urmat de Reykjavik, capitala Islandei. Oraşul Sydney din Australia s-a clasat pe locul al patrulea, iar alte oraşe din top 10 includ Amsterdam (Olanda), Dubai (Emiratele Arabe Unite), Copenhaga (Danemarca), Londra (Regatul Unit), Seoul (Coreea de Sud) şi Veneţia (Italia).

Recunoaşterea acestor oraşe ca destinaţii sigure adaugă un strat suplimentar de atractivitate pentru turiştii globali care caută atât frumuseţe, cât şi siguranţă în experienţele lor de călătorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatori,
desemnare,
destinatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.