Care este satul din România ce tocmai a devenit o destinaţie recunoscută la nivel mondial. A primit titlul ”Best Tourism Village”

Postat la 13 martie 2023 300 afişări

Care este satul din România ce tocmai a devenit o destinaţie recunoscută la nivel mondial. A primit titlul ”Best Tourism Village”

Delegaţi din lumea întreagă, precum reprezentanţi ai autorităţilor, ambasadori, autorităţi în turism se reunesc în perioada 12-13 martie 2023 la Alula în Arabia Saudita pentru evenimentul cu tema ”Turismul care schimbă vieţi” scrie mesageruldesibiu

În cadrul acestei reuniuni, Răşinari, unul dintre cele mai actractive sate turistice din întreaga lume, şi-a primit oficial titlul de ”Best Tourism Villages”.

Ceremonia este desfăşurată de către Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) şi găzduită de către Guvernul Arabiei Saudite.

Premiul a fost inmânat primarului comunei Răşinari, Bogdan Bucur, şi secretarului de stat în Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT), Cătălin Canciu, de către Secretarul General al OMT şi de către ministrul turismului din Arabia Saudită.

Răşinari este marele câştigător al României în cadrul competiţiei ”Best Tourism Village 2022” lansate de către OMT.

Din România, la competiţie au participat trei sate: Răşinari (judeţul Sibiu), Biertan (judeţul Sibiu) şi Ciocăneşti (judeţul Suceava), localităţi care au obţinut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naţionale a competiţiei „Best Tourism Villages” derulate de Ministerul Antreprenoriatului si Tursimului (MAT).

Aceste localităţi sunt incluse şi în ”Ruta satelor tradiţionale turistice din Romania” dezvoltate de către MAT.

Satul Răşinari a fost selectat alătui de alte 31 de sate din întreaga lume, conform regulamentului, de către o comisie special constituită in cadrul OMT. La competiţie au participat 136 de sate, provenite din 57 de tări.  Best Tourism Villages este o iniţiativă globală a OMT lansată în anul 2021 cu scopul de a evidenţia acele localităţi unde turismul păstrează culturile şi tradiţiile, celebrează diversitatea, oferă oportunităţi şi protejează biodiversitatea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatie,
mondial,
primire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.