Care este noua ambiţie a Karinei Pavăl, moştenitoarea Dedeman

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 septembrie 2023 39 afişări

Care este noua ambiţie a Karinei Pavăl, moştenitoarea Dedeman

Karina Pavăl, vicepreşedinte Pavăl Holding şi fiica lui Dragoş Pavăl, cofondator al retailerului de bricolaj Dedeman, se află pe lista de candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile Promateris (simbol bursier PPL), cu o valoare de piaţă de 284 de milioane de lei.

Ea a fost nominalizată de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, care deţine 24% din capitalul social al Promateris. Candidaţii urmează să fie votaţi în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Promateris din 4/5 octombrie 2023

Ceilalţi doi candidaţi sunt Circular Solutions SRL, prin reprezentantul Matei Dimitru, propus de Florin Ion Pogonaru, şi Andrei Mihai Pogonaru, propus de NORD SA, se arată într-un raport publicat marţi la Bursă.

La începutul lunii, compania Quantet Management, prin reprezentantul Maria Uliana Desmirean Georgescu, a renunţat la mandatul de administrator şi membru al CA-ului Promateris, format în total din cinci membri.

Ceilalţi patru membri sunt Matei Dimitru (preşedinte CA), Andrei-Mihai Pogonaru, Adrian Georgescu şi Laurenţiu Soare.

Karina Pavăl s-a născut în septembrie 1993 la Bacău. A studiat la Londra, întâi la Queen Mary University of London şi apoi la University of Cambridge, unde a absolvit un master în finanţe şi real estate. După terminarea studiilor, s-a întors în România, pentru a se implica în businessul familiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.