Care este mesajul pe care îl transmite investitorilor străini Guvernul şi toată administraţia de la Bucureşti: De ce să investiţi în România când puteţi să mergeţi în Ungaria?

Postat la 02 iulie 2018 184 afişări

Vineri, 22 iunie, Financial Times, pagina 3. Ungaria: Inteligentă, Ambiţioasă, Competitivă. Ştiţi că mai mult de 40 dintre cele mai mari 80 de multinaţionale din lume şi-au stabilit o prezenţă pe termen lung în Ungaria?

Care este mesajul pe care îl transmite investitorilor străini Guvernul şi toată administraţia de la Bucureşti: De ce să investiţi în România când puteţi să mergeţi în Ungaria?

Agenţia ungară de promovare a investiţiilor (HIPA) îşi face reclamă în cel mai important ziar economic din Europa: Oferim un sistem dual de educaţie; avem impozitul cel mai scăzut pe profit din Europa – 9%, avem stabilitate macroeconomică cu o solidă creştere a economiei; oferim facilităţi celor care fac investiţii în cercetare, dezvoltare, tehnologie; avem o forţă de muncă calificată cu o bază academică solidă. Hungarian Investment Promotion Agency is at your service. (www.hipa.hu).

România, Wikipedia, 1 iulie 2018: Agenţia Română pentru Investiţii Străine (ARIS) este o instituţie a guvernului României, înfiinţată în anul 2002, care promovează imaginea României şi climatul investiţional autohton în mediile de afaceri internaţionale, în vederea atragerii investiţiilor străine directe în economia românească. ARIS este aflată in coordonarea Primului Ministru al României.

ARIS a fost înfiinţată de guvernul Năstase în anul 2002, înlocuind alte trei organizaţii guvenamentale: Departamentul pentru Relaţia cu Investitorii Străini, compartimente ale Ministerului de Externe care făceau acelaşi lucru şi o direcţie similară din defunctul Minister al Dezvoltării şi Prognozei. ARIS este membru în al Asociaţiei Mondiale a Agenţiilor de Promovare a Investiţiilor (WAIPA), organism UNCTAD. În anul 2008, ARIS a acordat asistenţă de specialitate unui număr de 88 proiecte de investiţii, având o valoare cumulată de 8.175 milioane de Euro, ceea ce presupune crearea a 31.390 de noi locuri de muncă în domenii diverse de activitate. ARIS a fost desfiinţată în august 2009, iar activitatea instituţiei a fost preluată de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ şi Mediul de Afaceri.

Citiţi mai multe pe Ziarul Financiar

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.