Care este leguma obişnuită care poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50% - şi care ar putea fi "potenţial utilizată" în tratarea pacienţilor cu diabet

Postat la 27 septembrie 2022 309 afişări

Care este leguma obişnuită care poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50% - şi care ar putea fi "potenţial utilizată" în tratarea pacienţilor cu diabet

Una din 10 persoane cu vârsta de peste 40 de ani din Marea Britanie suferă în prezent de diabet de tip 2, o afecţiune care provoacă o cantitate prea mare de zahăr în sânge.

Cu toate acestea, există o legumă obişnuită care poate reduce nivelul de zahăr din sânge cu 50% - şi care ar putea fi "potenţial utilizată" în tratarea pacienţilor cu diabet.

Persoanele cu diabet de tip 2 nu sunt capabile să producă suficientă insulină din pancreas pentru a regla glicemia, ceea ce înseamnă că nivelul de zahăr din sânge poate atinge niveluri periculos de ridicate.

Cu toate acestea, concluziile din 2015, prezentate la cea de-a 97-a reuniune anuală a Societăţii Endocrine din San Diego, au arătat că extractul de ceapă poate "reduce puternic" nivelul ridicat al glicemiei şi al colesterolului total atunci când este administrat împreună cu metforminul, un medicament antidiabetic, potrivit Independent.

Autorul principal al studiului, Anthony Ojieh, de la Delta State University din Abraka, Nigeria, a declarat la momentul respectiv: „Ceapa este ieftină şi disponibilă şi a fost folosită ca supliment nutriţional. Ea are potenţialul de a fi utilizată în tratarea pacienţilor cu diabet".

Cercetătorii au testat teoria pe şobolani. În total, trei grupuri de şobolani cu diabet indus medical au primit diferite doze de extract de ceapă pentru a vedea dacă acesta ar spori efectul medicamentului.

Dozele au fost de 200 mg, 400 mg şi 600 mg pe kilogram de greutate corporală. Cercetătorii au administrat, de asemenea, medicamentul şi ceapa la trei grupuri de şobolani non-diabetici cu glicemie normală.

Studiul a constatat că, dintre şobolanii diabetici, cei cărora li s-au administrat 400 mg şi 600 mg pe kilogram de greutate corporală au "redus puternic" nivelul de zahăr din sânge cu 50% şi, respectiv, 35% faţă de nivelul de bază.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diabet,
sange,
zahar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.