LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Care este întelesul ascuns din spatele numelor companiilor precum LEGO,Yahoo sau Pepsi

Postat la 04 august 2015 8563 afişări

Care este întelesul ascuns din spatele numelor companiilor precum LEGO,Yahoo sau Pepsi

Datorită succesului lor, numele acestor companii ne sunt familiare, dar majoritatea au un înteles ascuns în spate. De exemplu, LEGO, reprezintă o combinaţie a două cuvinte daneze care se traduce "joacă bine", relatează Business Insider.

IKEA-Numele s-a format combinând iniţialele fondatorului Ingvar Kamprad cu iniţialele fermei unde acesta a lucrat, Elmtaryd, şi iniţiala oraşului în care acesta a trăit, Agunnaryd. IKEA

Canon-Iniţial, compania a fost numită "Kwanon", zeiţa Budistă, dar şi-a schimbat numele în 1935 pentru a avea o atracţie mai mare la publicul larg.

Sony-Este derivat de la cuvântul din Latină, "sonus", ce înseamnă sunet, dar care a fost folosit şi pentru a exprima un termen argou folosit de tinerii din Japonia anilor 50 ce desemna un tânăr prezentabil şi deştept.

Haagen-Dazs-A fost ales special de fondatori pentru a da produsului "o aură a tradiţiei din vechiea lume"

WD-40-Dupa 39 de încercări eşuate, spray-ul a fost perfectat la a 40-ea încercare, de aici şi numele.

Yahoo- Este un acronim pentru "Yet Another Hierarchical Officious Oracle", dar se referă şi la specia imaginară găsită în cartea Călătoriile lui Guliver de Jonathan Swift.

Pepsi- La început sucul se numea "Brad's Drink" denumită aşa în onoarea creatorului său, Caleb Bradham. A devenit Pepsi-Cola în 1898 datorită cuvântului "dyspepsia", ce înseamnă indigestie, care voia să reprezinte credinţa fondatorului, cum că băutura ajuta digestia.

Google-Şi-a luat numele de la termenul matematic "googol", ce desemnează cifra 1 urmată de 100 de zerouri.

Virgin-Un coleg de-a lui Richard Branson, fondatorul, a sugerat numele astă remarcând faptul că "suntem virgini în afaceri".

Blackberry-Numele a fost stabilit în 1999 deoarece tastele de pe telefon semănau cu boabele murelor.

Spotify-Daniel Ek şi Martin Lorentzon, fondatorii, formulau idei despre ce nume ar trebui să poarte compania când Ek a auzit cuvântul Spotify. Oarecum ruşinaţi de originea numelui, fondatorii susţin acum ca numele companiei se trage din cuvintele "spot" şi "identity".

Oracle- Numele a provenit de la numele de cod al unui proiect al CIA la care lucrau co-fondatorii, Larry Ellison si Bob Oats. Proiectul era o bază de date menită să raspundă la orice întrebare.

Starbucks-Şi-a luat numele de la un personaj din romanul lui Herman Melville, Moby Dick, tânărul Starbuck.

Reebok-O alternativă de pronunţie ar fi "rhebok", cuvântul în afrikaans care desemnează un tip de antilopă, nume menit să dea senzaţia de viteză şi eleganţă.

Skype-Iniţial era numit Skyper, nume ce era redus din compoziţia "Sky Peer-to-Peer". Într-un final, s-a renunţat la ultima literă.

Amazon- Jeff Bezos a dorit ca numele companiei să înceapă cu litera "a". A crezut că numele celui mai mare râu din lume este un nume bun pentru ambiţiile de creştere ale companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nume,
companie,
cuvinte,
business,
alegere,
termen
/actualitate/care-este-intelesul-ascuns-din-spatele-numelor-companiilor-precum-lego-yahoo-sau-pepsi-14663071
14663071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.