Trupa Korn a sărbătorit 20 de ani, printr-o premieră la Bucureşti - FOTO

Autor: Patricia Marinescu Postat la 04 august 2015 68 afişări

Formaţia americană nu-metal Korn a concertat, luni, în premieră la Bucureşti, evenimentul de la Arenele Romane făcând parte din turneul dedicat celor 20 de ani de la lansarea albumului omonim de debut.

Seara aniversară a început cu un set de mixuri semnat de Hefe & Planet H, iar prima trupă care a intrat în scenă a fost Implant Pentru Refuz. Timişorenii au reuşit, încă de la primele acorduri, să anime publicul, Implant Pentru Refuz fiind şi singura trupă care s-a bucurat de un "wall of death" din partea spectatorilor, receptivi la mesajele muzicale şi la cele ale liderului, Octavian Horvath.

Românilor le-au urmat, puţin după ora 19.30, macedonenii de la Point Blank, care s-au declarat onoraţi să cânte la un astfel de eveniment. Piesele lor, în limba engleză, au menţinut starea celor prezenţi, pentru ca o oră mai târziu, trupa bucureşteană Coma să susţină un scurt, dar intens recital.

Piesa "Stai" a beneficiat de participarea tuturor celor aflaţi la Arenele Romane, iar membrii trupei au ţinut să facă şi câteva cadouri publicului, la împlinirea a 15 ani de Coma. În final, pe măsură ce formaţia se pregătea să le facă loc celor de la Korn, vocalul Cătălin Chelemen şi basistul Sorin Petrescu au interpretat "Cântă-mi povestea", cântată la unison şi de cei aflaţi în faţa scenei.

Formaţia americană Korn a urcat pe scenă la ora 21.30 şi a interpretat integral albumul omonim de debut, începând cu piesa "Blind" şi continuând, printre altele, cu "Faget", "Lies" şi "Daddy".

Fără a fi foarte comunicativi cu publicul, liantul cu acesta a fost ritmul. Timp de o oră şi jumătate, cele aproximativ 2.500 de persoane au cântat şi strigat versurile pieselor Korn, au aplaudat instrumentiştii care s-au prezentat impecabil, chiar dacă recitalul a avut de suferit în prima jumătate din cauza unor probleme de sonorizare.

Un moment aşteptat al serii a fost şi interpretarea la cimpoi dată de vocalul Jonathan Davis introducerii piesei "Shoots and Ladders", care a fost urmată de "Predictable" şi "Fake".

Pentru bis, americanii au oferit patru melodii, între care s-au aflat hiturile mult-aşteptate de fani "Falling Away From Me" şi "Freak on a Leash".

După ce membrii formaţiei şi-au luat rămas-bun de la public şi au împărţit pene de chitară şi beţe de tobe, când pe scenă nu se mai afla niciunul dintre muzicieni, unul dintre spectatori a trecut de reprezentanţii firmei de securitate, ajungând la microfonul principal, pe care l-a acoperit cu tricoul.

Doi angajaţi ai BGS l-au scos pe acesta de pe scenă şi din incinta Arenelor Romane, predându-l unui echipaj al Jandarmeriei. În timp ce bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani îi acuza pe cei doi de agresiune asupra sa, iar reprezentanţii firmei de pază îi adresau injurii, conflictul a fost aplanat de jandarmi, care l-au reţinut pe acesta şi i-au cerut să se legitimeze.

Korn a ajuns pentru prima dată la Bucureşti în formula Jonathan Davis (voce, cimpoi), James "Munky" Shaffer (chitară), Brian "Head" Welch (chitară, backing vocal), Reginald "Fieldy" Arvizu (bas) şi Ray Luzier (tobe, percuţie).

Materialul discografic de debut al Korn, produs în 1994 de Ross Robinson, care a mai lucrat, printre alţii, cu Sepultura, Limp Bizkit, The Cure şi Vanilla Ice, este unul dintre cele mai apreciate din muzica rock, combinaţia alternative metal cu elemente rap şi funk fiind o sursă de inspiraţie pentru multe formaţii.

Cel mai recent album al formaţiei Korn, "The Paradigm Shift", a fost lansat în 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KORN,
CONCERT,
ARENELE ROMANE
/actualitate/trupa-korn-a-sarbatorit-20-de-ani-printr-o-premiera-la-bucuresti-foto-14663037
14663037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.