Care este cel mai întâlnit caz de concurenţă neloială

Postat la 17 noiembrie 2011 773 afişări

Furtul bazei de date de angajaţii care pleacă dintr-o companie şi vânzarea acesteia către o altă firmă este cel mai întâlnit caz de concurenţă neloială cu care se confruntă companiile germane din România, neexistând sancţiuni legale în acest sens, potrivit Camerei de Comerţ Româno-Germană (CCRG).

"Concurenţa corectă este una dintre piesele fundamentale ale economiei. Există anumite limite pe care nu ai voie să le încalci. Din nefericire noi nu prea am folosit prevederile legale, trebuie să sensibilizăm mediul de afaceri să rezolvăm aceste probleme. Nu cunosc nicio sentinţă penală în baza legii concurenţei neloiale în România. Cel mai întâlnit caz de concurenţă neloială cu care se confruntă firmele germane în România este furtul bazei de date. Angajatul pleacă cu baza de date când pleacă dintr-o companie. În Germania aceast lucru se pedepseşte cu până la 3 ani de închisoare, este un aspect urmărit consecvent", a declarat joi Radu Merică, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, la conferinţa MEDIAFAX talks about Unfair Competition, organizată în parteneriat cu Consiliul Concurenţei. El a arătat că indiferent dacă noul angajatorul foloseşte sau nu baza de date respectivă şi acesta este pedepsit cu 2 ani de închisoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-este-cel-mai-intalnit-caz-de-concurenta-neloiala-8984767
8984767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.