Care este abilitatea pentru care eşti plătit regeşte şi care-ţi asigură garantat o slujbă în viitor

Autor: Florin Casota Postat la 26 octombrie 2017 2277 afişări

Foarte multe slujbe sunt ameninţate de dezvoltarea tehnologică şi de automatizarea proceselor. Totuşi, unele joburi pot fi făcute doar de oameni. Upwork dezvăluie care este abilitatea pe care trebuie să o deprinzi pentru a fi plătit regeşte şi care-ţi asigură un viitor

Care este abilitatea pentru care eşti plătit regeşte şi care-ţi asigură garantat o slujbă în viitor

Programatorii sunt la mare căutare, asta nu este de mirare, însă abilitatea care-ţi garantează o slujbă în viitor este abilitatea programatorilor de face ca maşinările să înţeleagă limbajul uman. Skil-ul este numit în engleză "natural language processing" şi face posibilă existenţa unor asistenţi virtuali precum Siri, Echo sau Google Assistant.

Freelanceii care ştiu natural language processing au câştigat nu mai puţin de 123 de dolari pe oră, iar suma totală pe care au încasat-o a explodat cu 2300% faţă de trimestrul anterior, potrivit Upwork, platformă prin care freelanceri pot obţine proiecte.

Al doilea skil pentru care oamenii sunt foarte bine plătiţi este swift, limbaj de programare utilizat pentru realizarea de aplicaţii pentru iOS. Al treilea skill este Tableau, un sistem folosit pentru vizualizarea şi înţelegerea datelor. Şi pentru cei mai puţini tehnici există şanse, de exemplu, marketing pentru Instagram sau management-ul reţelelor de socializare sunt abilităţi căutate de angajatori.

Datele arată şi cât de repede unele abilităţi pot deveni aproape inutile. Cererea de persoane care sunt capabile să analizeze datele de pe Twitter a scăzut cu 51% în ultimul trimestru faţă de anul trecut.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.