Care este abilitatea numărul 1 pentru oamenii care vor să avanseze la locul de muncă, precum şi felul în care pot obţine această abilitate, potrivit unui şef care lucrează în cadrul Goldman Sachs?

Autor: Ioana Matei Postat la 17 august 2023 1921 afişări

Care este abilitatea numărul 1 pentru oamenii care vor să avanseze la locul de muncă, precum şi felul în care pot obţine această abilitate, potrivit unui şef care lucrează în cadrul Goldman Sachs?

Shekhinah Bass şi-a făcut un nume şi şi-a construit cariera la una dintre cele mai competitive şi influente firme de pe Wall Street: Goldman Sachs. După 17 ani la firmă, este acum şefa strategiei de talent la Goldman Sachs în cadrul diviziei de management al capitalului uman al firmei, fiind în acelaşi timp şi mama a cinci copii.

Cea mai importantă abilitate interpersonală care distinge performerii de top la Goldman Sachs şi care propulsează oamenii către cariere de succes pe Wall Street în general, a descoperit ea, nu este abilitatea de a încheia tranzacţii creative sau o atitudine încrezătoare - ci deţinerea unei mentalităţi de creştere. „Persoanele respective sunt cele care vin la serviciu dornice să înveţe abilităţi noi, deschise la feedback şi dispuse să acţioneze în funcţie de acesta", spune Bass, în vârstă de 39 de ani, pentru CNBC Make It. „Acestea sunt persoanele care ajung departe în carierele lor."

Potrivit psihologului Carol Dweck, o mentalitate de creştere există atunci când îţi vezi abilităţile, talentele şi cunoştinţele ca pe nişte abilităţi pe care le poţi dezvolta şi îmbunătăţi în continuare. Opusul este o mentalitate fixă, sau credinţa că abilităţile şi talentele tale nu pot să se schimbe în timp. „Pasul de a te dezvolta şi a rămâne dedicat, chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine, este semnul distinctiv al mentalităţii de creştere", a scris Dweck în cartea sa din 2006, "Mindset: The New Psychology of Success". "Aceasta este mentalitatea care îi ajută pe oameni să prospere în timpul unora dintre cele mai provocatoare momente din viaţa lor." În mediul de lucru, spune Bass, poţi măsura mentalitatea ta de creştere în funcţie de modul în care reacţionezi la feedbackul de la managerul tău şi colegii de muncă. "Feedbackul te poate ajuta să-ţi identifici punctele oarbe, astfel încât să poţi schimba modul în care te prezinţi în anumite situaţii de muncă", explică ea. "Cu o mentalitate de creştere, vei vedea acele puncte oarbe ca pe ceva ce poţi controla şi îmbunătăţi." Pentru a dezvolta şi a practica o mentalitate de creştere la locul de muncă, va trebui să-ţi stabileşti obiective îndrăzneţe, să fii dispus să rişti şi să cauţi feedback şi îndrumare de la alţii.

Data viitoare când primeşti critici constructive, ia în considerare unul dintre următoarele răspunsuri, care arată că eşti deschis feedbackului în loc să-l respingi, spune Bass: "Aud feedbackul tău. Iată lucrurile pe care am să le fac pentru a încerca să mă îmbunătăţesc în acea zonă de dezvoltare:" "Asta nu este încă o forţă a mea, dar este ceva la care o să mă concentrez." Prin cercetări extinse, cercetătorii din domeniul neuroştiinţelor au descoperit că o mentalitate de creştere este cea mai eficientă modalitate de gândire pentru a atinge obiective, a dobândi abilităţi noi, a privi eşecurile ca pe oportunităţi de învăţare şi a dezvolta schimbări pozitive în viaţa ta. Este, de asemenea, una dintre cele mai căutate abilităţi pe care companiile le caută la oamenii pe care îi angajează, adaugă Bass." Îţi doreşti să te îmbunătăţeşti într-un anumit aspect, sau eşti genul de persoană care iese din cameră şi spune, 'Oricum, nimic nu se va schimba'?"  "A fi atent şi dispus să încerci ceva nou sau diferit merge foarte departe."

Sursa: CNBC, articol tradus folosind ChatGPT

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
goldman sachs,
munca,
oameni,
avansare,
dezvaluiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.