Care ar putea fi motivul pentru care Facebook şi toate aplicaţiile sale nu mai funcţionează: „E ca şi cum ai merge la birourile Facebook pentru o întâlnire, dar recepţionera nu este acolo”

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2021 3500 afişări

Care ar putea fi motivul pentru care Facebook şi toate aplicaţiile sale nu mai funcţionează: „E ca şi cum ai merge la birourile Facebook pentru o întâlnire, dar recepţionera nu este acolo”

Facebook pare că şi-a şters înregistrările DNS din tabelele globale de rutare, potrivit lui Brian Krebs, un specialist în securitate informatică ce are şi un blog. 

Jurnaliştii de la The Independent traduc asta pe înţelesul tuturor: datele tuturor platformelor deţinute de Facebook ar fi fost şterse din marea agendă a Internetului. Practic atunci când tastăm una dintre adresele platformelor Facebook în browserele de internet, acestea ar trebui să comunice cu Facebook şi să afle unde ar trebui să îi direcţioneze pe utilizatori – dar sistemul care face asta nu ar mai funcţiona.

„E ca şi cum ai merge la birourile Facebook pentru o întâlnire, dar recepţionera nu este acolo. Eşti blocat la recepţie, din moment ce nu ştii care este uşa pe care trebuie să intri.”

Nu este clar încă de ce s-a întâmplat asta, Facebook este atât de mare încât funcţionează pe baza propriului DNS, spre deosebire e alte companii mai mici – prin urmare doar cineva de la Facebook ar fi putut avea puterea să oprească sistemul, crede Krebs. 

În acest moment totuşi, în lipsa unei clarificări din partea companiei, vorbim doar despre speculaţii. 

Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate trei funcţionând pe aceeaşi infrastructură, nu mai pot fi folosite la nivel mondial de la puţin peste 18.00, ora României. Potrivit Reuters, nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Later edit:

Platformele Facebook şi-au revenit după aproximativ 7 ore, reprezentanţii companiei menţionând că eroarea a fost cauzată de o problemă la servere. 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.