Cărbunaru, despre cazul Roman: Este aşteptat să ofere clarificări

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 decembrie 2021 79 afişări

Premierul Nicolae Ciucă a cerut public ministrului Florin Roman clarificarea situaţiei sale, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Informaţiile că nu este licenţiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, „se înscriu în aceeaşi categorie”, adaugă el.

Cărbunaru, despre cazul Roman: Este aşteptat să ofere clarificări

„Este cunoscută deja poziţia premierului în această situaţie. Domnia sa a cerut public dlui ministru Roman clarificarea situaţiei domniei sale. Evident, elementele de azi se înscriu în aceeaşi categorie. Ca atare, este aşteptat dl. ministru să ofere aceste clarificări”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El evită să spună dacă a fost discutat subiectul în timpul şedinţei de guvern.

„În şedinţa de guvern au fost discutate documentele care au fost aprobate”, adaugă Cărbunaru.

Ministrul Cercetării şi Inovării, Florin Roman, şi-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaţilor faptul că este licenţiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susţine că s-a căutat în arhive şi nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţă la noi, la Babeş-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV şi în mesajul public. Şi, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicaţii pentru cei care sunt interesaţi. Atât pot spune acum”, a spus pentru Libertatea rectorul Universităţii Babeş Balyai, Daniel David.

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susţinut că acuzaţia este nefondată.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a spus, zilele trecute, Florin Roman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a oferit şi detalii despre lucrarea incriminată.

„Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a precizat Florin Roman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cărbunaru,
roman,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.