Carantină începând de miercuri în două localităţi din judeţul Bihor

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 decembrie 2020 73 afişări

Două localităţi din judeţul Bihor vor intra în carantină începând de miercuri. Este vorba de localităţile Sighiştel şi Nucet. În localităţile Fînaţe şi Câmpani carantina a fost prelungită timp de 7 zile.

Carantină începând de miercuri în două localităţi din judeţul Bihor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (CJSU) a adoptat marţi măsurile de instituire a carantinei în localităţile Sighiştel şi Nucet, precum şi de prelungire a carantinei în localităţile Fînaţe şi Câmpani.

Carantina se aplică începând din 2 decembrie, pentru o perioadă de 14 zile în localităţile Sighiştel şi Nucet şi pentru o perioadă de 7 zile în localităţile Fînaţe şi Câmpani.

În localităţile carantinate intrarea şi ieşirea sunt restricţionate, cu anumite excepţii, spre exemplu: transportul de persoane şi de marfă, de materii prime, aprovizionarea populaţiei, deplasarea la serviciu sau la unităţi de învăţământ situate în afara zonei carantinate, activităţile agricole şi urgenţele medicale. Localnicii au obligaţia să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţii publice închise şi deschise.

Nu se poate circula în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, iar educaţia se desfăşoară online.

Se interzic nunţile, botezurile, mesele festive, precum şi activităţile pentru copii în spaţii închise, cum ar fi aniversările, locurile de joacă sau afterschool-urile.

Terasele, sălile de jocuri de noroc şi saloanele de înfrumuseţare sunt închise. Totodată, se suspendă activităţile culturale şi de divertisment de tipul spectacolelor şi concertelor, a activităţilor culturale, ştiinţifice şi artistice, precum şi a activităţilor şi competiţiilor sportive cu excepţia celor profesioniste organizate de federaţiile de profil.

De asemenea, se închid pieţele, târgurile, oboarele şi pieţele de vechituri.

Activităţile comerciale se vor desfăşura cu program de lucru limitat până la ora 20.00, cu excepţia farmaciilor şi a benzinăriilor care pot avea program non-stop, iar accesul în incintă se va efectua cu limitarea numărului de persoane, la maximum 30% din capacitate şi cu respectarea normelor de distanţare fizică;

Slujbele religioase sunt permise în exteriorul clădirilor, cu respectarea normelor de 4 mp/persoană şi a regulilor de protecţie sanitară, precum şi oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Circulaţia tuturor persoanelor din localităţile carantinate în afara locuinţei/ gospodăriei în intervalul orar 06.00-22.00 este interzisă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bihor,
carantină,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.