Capitalizarea de piaţă a Amazon ajunge la 900 de miliarde de dolari şi devine o ameninţare pentru Apple în cursa pentru prima companie care ajunge la trilion

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iulie 2018 72 afişări

Capitalizarea de piaţă a Amazon ajunge la 900 de miliarde de dolari şi devine o ameninţare pentru Apple în cursa pentru prima companie care ajunge la trilion

Valoarea bursieră a companiei Amazon.com a ajuns miercuri la 900 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie, ameninţând cursa făcută de Apple în încercarea de a deveni prima companie de hi-tech cu o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

După ce Jeff Bezos a fondat compania de vânzări online în 1994, destinată iniţial doar pentru cărţi, Amazon a supravieţuit bulei internetului şi s-a extins de-a lungul industriei de retail, schimbând complet modul în care clienţii îşi achiziţionează produsele şi declanşând o criză existenţială pentru retailerii clasici.

După ce a anunţat că a vândut peste 100 de milioane de produse în cadrul perioadei de reduceri masive – Prime Day – acţiunile au crescut spre 1.858 de dolari per acţiune.

Acţiunile Amazon au crescut cu peste 57% în 2018, ajungând astfel la o creştere de 123.000% de la listarea pe Nasdaq în 1997.

Joi la ora 19.00 acţiunile Amazon se tranzacţionau pe Nasdaq la 1.830 de dolari per acţiune, în scădere cu 0,5% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 890 de miliarde de dolari.

În acelaşi timp, acţiunile Apple se tranzacţionează pe Nasdaq la 192,4 dolari per acţiune, în creştere cu 1% de la începutul şedinţei, la o capitalizare bursieră de 951 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
amazon,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.