Averea Pământului: Peste 1.000 de trilioane de tone de diamante se ascund în subteran

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iulie 2018 309 afişări

Averea Pământului: Peste 1.000 de trilioane de tone de diamante se ascund în subteran

Se dovedeşte că diamantele sunt mult mai comune pe planeta noastră decât am crezut, potrivit unui studiu realizat de MIT, citat de CNN.

Studiul realizat de echipe interdisciplinare a utilizat tehnologie seismică, exact ca cea care măsoară cutremure, pentru a estima câte diamante se mai află în subteran. Drept rezultat, aceştia au descoperit că Pământul ascunde peste 1 catralion de tone de diamante, adică 1.000 de trilioane.

Depozitele sunt situate la aproximativ 140-240 kilometri adâncime, mult mai jos decât permite actuala tehnologie să fie făcute săpături. Mina Mird Diamond din Rusia, de exemplu, este a doua cea mai adâncă mină din lume şi nu penetrează pământul mai mult de 1 kilometru.

Tehnologia seismică utilizează tehnici de măsurare pe bază de sunet, compoziţie, temperatură şi densitate. Prin această tehnologie, cercetătorii de la MIT au reuşit să descopere masele de diamant care s-au creat în scoarţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diamante,
pamant,
subteran

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.