Când şi „dictatorii“ îşi avertizează naţiunile că economia este în pericol, înseamnă că furtuna chiar se apropie ameninţător. Cu fiecare săptămână ce trece se adună dovezile că pesimiştii au dreptate

Postat la 28 iulie 2019 75 afişări

În Rusia, banca centrală a redus dobânzile pentru că economia încetineşte mai mult decât s-a anticipat. De ceva timp în oraşele provinciale oamenii protestează pe străzi din cauza unor probleme care afectează viaţa de zi cu zi cum ar fi salariile mici în sistemul de sănătate şi deschiderea unor gropi de gunoi, semne ale creşterii frustrării privind standardele de viaţă joase. Săptă­mâna trecută, jandarmii au arestat peste 1.300 de demonstranţi la Moscova. Oamenii cereau alegeri corecte.

Când şi „dictatorii“ îşi avertizează naţiunile că economia este în pericol, înseamnă că furtuna chiar se apropie ameninţător. Cu fiecare săptămână ce trece se adună dovezile că pesimiştii au dreptate

În Turcia, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a „reamintit“ turcilor că există un complot al unor puteri străine pentru devalorizarea lirei turceşti cu scopul de a majora forţat dobânzile şi a paraliza astfel economia. Banca centrală a Turciei a redus semni­ficativ dobânzile săptămâna trecută, efectuând cea mai mare tăiere din ultimii 17 ani, după ce Erdogan l-a înlocuit pe guvernatorul instituţiei cu un om mai docil. Preşedintele a spus că o singură reducere a dobânzilor „nu este suficientă“ şi a cerut mai mult.

Ameninţarea unor turbulenţe de durată în comerţul înternaţional din cauza războiului comercial mondial, la care se adaugă anemierea revenirii economice din ultimii ani i-au pus în alertă pe decidenţii de politici din întreaga lume, notează Financial Times. Banca Centrală Europeană a sunat alarma săptămâna trecută. Semnalele din economie oferă o imagine aproape dezastruoasă. Spre exemplu, cu doar câteva ore înainte de şedinţa de politică monetară a BCE, un sondaj la care au participat producătorii din industria manufacturieră germană a relevat cel mai dificil mediu pentru afaceri din ultimii nouă ani. Criza din industrie s-ar putea să fi împins cea mai mare economie europeană pe drumul spre recesiune.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
amenintare,
apropiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.