Avertismentele se înmulţesc: lumea se îndreaptă în mod inevitabil către un război valutar

Postat la 28 iulie 2019 95 afişări

Faţă de ceea ce s-a întâmplat cu un deceniu în urmă, acum situaţia derivă din faptul că SUA se autoînfăţişează drept victimă a pieţelor.

Avertismentele se înmulţesc: lumea se îndreaptă în mod inevitabil către un război valutar

Un război valutar în adevăratul sens al cuvântului în care cele mai mari bănci centrale şi guverne ale lumii îşi vor deprecia în mod deliberat monedele nu mai poate exclus, avertizează într-un raport recent Joachim Fels, consilier economic în cadrul Pacific Investment Management Co., notează Bloomberg.

Acesta se alătură unui număr în creştere de analişti de pe Wall Street care avertizează că plângerile repetate ale preşedintelui Donald Trump privitoare la practicile valutare ale partenerilor comerciali de top sporeşte riscul unor intervenţii ale americanilor în sensul deprecierii dolarului.

Fels descrie condiţiile actuale ca reprezentând „runda a treia a unui război rece valutar“, cu riscul de a se intensifica.

„După o pauză de la începutul anului 2018, războiul valutar rece dus între cele mai mari blocuri comerciale ale lumii timp de peste cinci ani a reizbucnit“, scrie Fels. „O escaladare către un adevărat război valutar cu intervenţie directă din partea SUA şi a altor mari guverne/bănci centrale în sensul deprecierii monedelor, deşi nu reprezintă o probabilitate pe termen scurt, nu mai poate fi exclusă.“

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
sua,
drept,
piata,
victima

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.