Când se vor deschide primele restaurante Taco Bell din România

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2017 414 afişări

Primul restaurant Taco Bell din România va fi inaugurat în prima jumătate a lunii octombrie, în centrul comercial Băneasa Shopping City. Un al doilea astfel de restaurant va fi deschis tot până la finalul acestui an, însă Hilton păstrează discreţia în ceea ce priveşte data exactă, precum şi locaţia; menţionează doar că va fi vorba tot despre Capitală.

Când se vor deschide primele restaurante Taco Bell din România

 „În mod cert, credem că va fi un success; am petrecut mult timp făcând cercetarea, iar feedbackul din partea consumatorilor a fost foarte puternic. Totuşi, până nu deschizi uşile acelui restaurant, nu ai cum să ştii cu siguranţă”, descrie Mark Hilton, CEO-ul Sphera Franchise Group, compania care va opera franciza pe piaţa locală, aşteptările în ceea ce priveşte lanţul de restaurante cu meniu cu specific mexican.

Potrivit lui Hilton, în Statele Unite, Taco Bell este unul dintre cele mai de succes branduri de pe segmentul QSR (restaurantelor cu servire rapidă), iar unul dintre punctele forte ale acestui brand este conexiunea creată cu millennialii în social media. „România are a doua cea mai rapidă conexiune broadband la internet de oriunde în lume; avem mulţi oameni care ne urmăresc pe reţelele sociale, iar Taco Bell acum are deja propriile pagini de Facebook şi Instagram, unde primim deja comentarii prin care ni se spune, de pildă, în ce oraşe să ne extindem.”

Hilton spune că strategia Sphera Franchise Group implică deschiderea mai multor astfel de unităţi. Legat de extinderea în alte oraşe, spune că pentru KFC, anul acesta restaurantele brandului se deschid şi în oraşe de sub 100.000 de locuitori, iar Pizza Hut se află în prezent în oraşe de sub 200.000 de locuitori. „În mod clar, credem că există oportunitate în oraşele mai mari, dar şi în afara lor – unul dintre lucrurile de care sunt foarte mulţumit că l-am asigurat este că pentru Pizza Hut Delivery am asigurat drepturi de masterfranciză, ceea ce înseamnă că putem lucra cu subfrancizaţi, antreprenori care vor să devină francizaţi şi să aibă propria lor unitate. Pot să văd asta funcţionând foarte bine în oraşe mai mici, cred că şi asta ne va ajuta să pătrundem în oraşele mai mici”, explică el strategia companiei. „Dezvoltarea te entuziasmează, îţi oferă oportunitatea să creşti oameni. Este mult mai uşor pentru mine să pot să dezvolt oameni într-un business în creştere. Aşadar, am deschis şase unităţi anul acesta, deschidem alte câteva unităţi Pizza Hut Delivery până la finalul anului, două Taco Bell -, o altă unitate în Italia şi alte câteva KFC în România”, descrie el planurile Sphera Franchise Group în continuare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.