Cand bogatii sar in ajutorul saracilor

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 iunie 2011 35 afişări

Banca Mondiala si grupul financiar JP Morgan au lansat saptamana trecuta un produs nou de administrare a riscului, care va oferi initial protectie in valoare de pana la 4 miliarde de dolari contra volatilitatii preturilor la alimente.

Produsul se adreseaza agricultorilor, producatorilor de alimente si consumatorilor din tarile in curs de dezvoltare si vrea sa ofere acces mai mare la instrumente de hedging, pentru protejarea consumatorilor si a producatorilor de zahar, faina, cacao, lapte, vite, porumb, soia sau orez.

"Acest produs arata ceea ce poate face ingineria financiara cu bun-simt: sa faca viata mai buna pentru saraci", a declarat Robert Zoellick, seful Bancii Mondiale. Produsul, denumit Agriculture Price Risk Management (APRM), va fi administrat de IFC, divizia BM pentru sectorul privat, si de grupul financiar JP Morgan.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cand-bogatii-sar-in-ajutorul-saracilor-8389927
8389927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.