Campanie online a medicilor de familie: DA cardului de sănătate, NU distribuirii şi inscripţionării de către noi

Postat la 06 august 2013 49 afişări

Medicii de familie au lansat, marţi, o campanie online pentru strângerea de semnături prin care susţin introducerea cardurilor de sănătate, dar resping ideea ca acestea să fie distribuite şi inscripţionate de către ei.

Campanie online a medicilor de familie: DA cardului de sănătate, NU distribuirii şi inscripţionării de către noi

 "DA cardului de sănătate! NU distribuirii! NU inscripţionării!" - este sloganul campaniei prin care medicii de familie cer solidaritate în demersurile privind distribuirea şi inscripţionarea cardurilor de sănătate.

"Distribuirea şi inscripţionarea cardului naţional de asigurari de sănătate nu este activitate medicală, nu se poate adresa medicului. Este o activitate consumatoare de timp şi de resurse, fără legătură cu sănătatea. În timp, medicul de familie, din garant al sănătăţii , devine poştaş, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decât medic performant. Cine câştigă? Pacientul, medicul sau o birocraţie cronofagă, sufocantă şi aberantă?", se întreabă medicii de familie.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţau, la sfârşitul lunii iulie, că distribuirea cardului, editarea datelor pe card şi achiziţia cititoarelor de card trebuie să fie finalizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/campanie-online-a-medicilor-de-familie-da-cardului-de-sanatate-nu-distribuirii-si-inscriptionarii-de-catre-noi-11217809
11217809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.