California impune o perioadă de carantină pentru toţi cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola

Autor: Gaidau Ion Postat la 30 octombrie 2014 33 afişări

California, în vestul Statelor Unite, a ordonat, miercuri, plasarea în carantină pentru o perioadă de 21 de zile a tuturor persoanelor care se întorc din ţările africane cele mai afectate de epidemia de Ebola şi care au avut contact cu bolnavi de această febră hemoragică.

"Astăzi (miercuri), stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede plasarea în carantină pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a contracta şi transmite Ebola", a declarat directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din California (CDPH), Ron Chapman.

Acest protocol are ca obiectiv "protejarea sănătăţii şi securităţii californienilor şi sporirea măsurilor existente", a adăugat el.

"O persoană care nu a fost în contact cu un bolnav de Ebola nu va fi plasată în carantină", a precizat directorul CDPH, enumerând ca zone de risc Guineea, Liberia şi Sierra Leone, cele trei ţări cel mai grav afectate de Ebola în Africa de Vest.

Anunţurile din New Jersey şi New York privind plasarea în carantină, în anumite condiţii, a persoanelor suspectate de infectare cu Ebola în Liberia, Guineea sau Sierra Leone au creat confuzie în Statele Unite.

În New Jersey, cazul unei asistente revenite din Sierra Leone şi plasate în carantină deşi nu prezenta niciun simptom a generat o polemică aprinsă. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul acestui stat din Estul american a anulat carantina.

Autorităţile sanitare americane au emis luni un nou program de supraveghere pentru toate persoanele care se întorc din aceste zone, îndepărtând măsura privind plasarea în carantină obligatorie. Noul program prevede măsurarea temperaturii corpului constant şi anunţarea în mod amănunţit a contactelor avute de persoanele supravegheate.

În plus, Pentagonul a ordonat, miercuri, plasarea în carantină a tuturor militarilor care s-au întors din Africa de Vest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
EBOLA,
SĂNĂTATE
/actualitate/california-impune-o-perioada-de-carantina-pentru-toti-cei-care-au-avut-contact-cu-bolnavi-de-ebola-13479121
13479121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.