Vicepreşedinte PNL: Am 100 de vaci în curte şi Guvernul Ponta mi-a trimis cupon pentru defavorizaţi

Autor: Andi Manciu Postat la 29 octombrie 2014 61 afişări

Vicepreşedintele PNL Costel Caraş a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că soţia sa a primit de la Guvernul Ponta un cupon pentru ajutoare din fonduri UE destinate persoanelor defavorizare, în condiţiile în care el are o fermă de 100 de vaci şi încasări anuale de peste 100.000 de lei.

”Ieri, când am ajuns acasă de la fermă, nevastă-mea mi-a pus un cupon pe masă, şi m-am uitat cu atenţie la el. Domnul Ponta şi domnul Daniel Constantin, extrem de ruşinos, îi trimit lui nevastă-mea, care a lucrat puţini ani şi are o pensie sub 4 milioane (lei vechi - n.r.), îi trimit un cupon. Cupon pe care îi transmit că are de ridicat, are de luat nevastă-mea, da? (...) cuponul fiind adresat grupurilor defavorizate. Eu nu ştiu cât de defavorizată e nevastă-mea, probabil că mă are pe mine ca bărbat e un pic defavorizată, trebuie să recunosc lucrul ăsta la felul în care sunt eu... Băi frate, dar nu-i trimiţi tu lui nevastă-mea, mă, cupon, să-i dai făină, zahăr. Sunt în stare să am grijă de ea să-i dau să mănânce. Domnul Ponta şi domnul Daniel Constantin, dar chiar nu vă e ruşine să folosiţi instituţiile statului?”, a spus Caraş rupând cuponul primit de la Guvern.

El acuzat repezentanţii Guvernului că doresc să obţină un avantaj electoral din programul european.

”Vă daţi seama câte cupoane din astea au împărţit în ţară? Ce prosteală, ce prosteală vor să facă în România oamenii ăştia? De ce ai făcut cuponul? (...) Trimiteţi cupoane la oameni care nu au nicio legătură. Sigur că alimentele sunt foarte bune, e un program european jos pălăria, dar nu te lauzi tu cu el, că nu e al tău, contribuţia statului român e foarte mică”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Caraş a mai declarat că astfel de cupoane vor fi primite de peste 500.000 de persoane.

”Oare ce s-o fi gândit, că se duce navastă-mea şi ia uleiul şi o pozează eventual cineva şi mă dă la televizor: ia uite, bă, ăsta are 100 de vaci în curte, dar s-a dus nenorocitul şi a luat şi uleiul care era pentru amărâţi. Eu nu ştiu, sunt diabolici (...) Nu poţi să faci aşa ceva, sunt atâţia oameni amărâţi în ţara asta care trebuie să primească. Deci, s-a renunţat la ideea de găleată, concretă, cu ceva în ea şi s-a venit cu documentul, statul român, prin instituţiile lui, prin aceste cupoane”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

El a apreciat că Guvernul a transmis în mod ilegal soţiei sale cuponul.

Caraş a menţionat că încasările anuale ale familiei sale sunt de peste 1 miliarde de lei vechi, respectiv 100.000 de lei noi, ferma sa funcţionând ca persoană fizică autorizată.

”În niciun caz nu mă încadrez într-o categorie defavorizată”, a asigurat vicepreşedintele PNL.

De asemenea, el a acuzat Guvernul pentru faptul că a blocat vaccinarea animalelor cu boala limbii albastre chiar dacă fermierii şi-au arătat disponilitatea de a achita valoarea vaccinului din fonduri proprii, în ciuda faptului că există aprobarea Comisiei Europene şi recomandarea consiliului ştiinţific.

”Daniel Constantin a crescut vreo mâţă în viaţa lui, care este ministru al Agriculturii, a crescut vreo găină, vreun porc, ca să ştie, să aibă grijă dimineaţa la 4 când se scoală? Ei nu sunt presaţi de astfel de situaţii, nu au nicio treabă. Leafa merge, banul curge, nu e nicio problemă. Deci, nu poţi să conduci ţara şi să vii duminica la o emisiune unde se uită milioane de agricultori, să vii cu minciunile astea, să induci oamenii în eroare ca să te voteze”, a mai spus Caraş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
GUVERN,
CUPOANE
/actualitate/vicepresedinte-pnl-am-100-de-vaci-in-curte-si-guvernul-ponta-mi-a-trimis-cupon-pentru-defavorizati-13477343
13477343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.