CNA: Licenţa postului de radio pentru copii Itsy Bitsy din Bucureşti a fost prelungită cu 9 ani

Autor: Madalina Cerban Postat la 28 octombrie 2014 47 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să prelungească licenţa audiovizuală a postului de radio pentru copii Itsy Bitsy, cu nouă ani.

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii On Air Studio SRL pentru prelungirea licenţei audiovizuale a postului de radio Itsy Bitsy din Bucureşti, care ar urma să expire pe 24 noiembrie.

Itsy Bitsy este un post de radio tematic, cu şi despre copii, care difuzează programe 24 de ore pe zi. Postul de radio difuzează producţie proprie (40%) şi producţii ale altor producători (60%).

Grila postului cuprinde programe de informare (5%), programe educative şi culturale (15%), programe de divertisment şi alte tipuri de programe (79%).

Nadia Tătaru, directorul general al Itsy Bitsy, a spus că Itsy Bitsy este "singurul radio din România pentru copii şi despre copii". "Staţia de la Bucureşti asigură retransmisia programelor în reţeaua Itsy Bitsy în ţară", a spus Nadia Tătaru.

Răspunzând unei întrebări puse de membrul CNA Monica Gubernat, Nadia Tătaru a spus că anul acesta este mai bun pentru Itsy Bitsy decât anul trecut. "Suntem pe un trend crescător, iar încasările din publicitate sunte ceva mai bune", a spus Tătaru.

Ea a vorbit şi despre planurile Itsy Bitsy, precizând că acestea au la bază cercetări pe care radioul le realizează.

"Începând de anul trecut, când ne-a mers foarte prost, am început să facem cercetări pe piaţă. Am continuat şi anul acesta, cercetând şi comportamentul celor care investesc în publicitate. Am început să adaptăm produsul (Itsy Bitsy, n.r.) şi, de la 1 septembrie, avem o siglă şi un slogan nou. Am început o eră nouă. Matinalul de la Itsy Bitsy este realizat de oameni în carne şi oase, nu de personaje ca înainte", a spus Nadia Tătaru, precizând că, în urma cercetărilor, s-a constatat că, dacă emisiunea este realizată de personaje, scade media de vârstă a ascultătorilor.

Nadia Tătaru a mai spus că, în prezent, este în curs de dezvoltare o aplicaţie de mobil, astfel încât Itsy Bitsy să poată fi ascultat şi prin intermediul smartphone-urilor. "Am lucrat şi la site. Vom continua schimbările", a mai spus Tătaru.

Ea a mai spus că la Itsy Bitsy a fost majorat şi procentul emisiunilor despre copii. "Pentru că este o mare nevoie la noi în ţară de educaţia părinţilor (...) Încercăm să facem educaţie prin joc chiar şi părinţilor şi să le furnizăm un divertisment educativ", a mai spus Nadia Tătaru.

Postul de radio pentru copii Itsy Bitsy a început să emită pe 6 decembrie 2005. Postul de radio Itsy Bitsy este deţinut de societatea On Air Studio SRL, ai cărei acţionari sunt Nadia Tătaru (90%) şi Felix Tătaru (10%), proprietarul agenţiei de publicitate GMP.

Radio Itsy Bitsy emite în prezent în Bucureşti şi în peste jumătate din teritoriul României, ajungând astfel la peste 1,4 milioane de părinţi şi copii, conform ultimului studiu realizat de D&D Research la comanda Itsy Bitsy.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CNA,
ITSY BITSY,
/actualitate/cna-licenta-postului-de-radio-pentru-copii-itsy-bitsy-din-bucuresti-a-fost-prelungita-cu-9-ani-13474882
13474882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.