Evenimentul de caritate Halloween Charity Ball a adunat 267.000 de euro pentru înscrierea copiilor săraci la grădiniţă. Steven van Groningen a fost unul dintre cei mai generoşi donatori

Autor: Ioana Matei, Adelina Mihai Postat la 27 octombrie 2014 143 afişări

Halloween Charity Ball, cel mai mare eveniment de tip “fundraising” organizat în România, a reunit anul acesta 500 de participanţi şi a strâns donaţii în valoare de 267.000 de euro. Reprezentanţii mediului de afaceri din România sunt cei mai importanţi donatori pentru Asociaţia OvidiuRo, care organizează evenimentul încă din 2005 cu scopul de a-i aduce la grădiniţă pe copiii ce provin din medii defavorizate.

În cadrul evenimentului Halloween Charity Ball organizat anul acesta, 55.000 de euro au fost donaţi, cei mai generoşi donatori fiind Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, familia Celebidachi şi alţi doi donatori, care au dorit să rămână anonimi. La această sumă s-au adăugat şi banii strânşi prin plata unui cost de participare de câte 340 de euro de fiecare dintre cele 500 de persoane prezente la eveniment. 

Organizat la Palatul Parlamentului încă din 2005, evenimentul, lansat de Asociaţia OvidiuRo, reprezintă prima şi cea mai mare iniţiativă de tip „fundraising“ în România. „Încercăm să oferim tuturor o seară minunată, cu distracţie şi dans, dar în acelaşi timp ne dorim sprijinul celor prezenţi acolo în demersul de a oferi fiecărui copil sărac acces la programe de educaţie preşcolară a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea Asociaţiei OvidiuRo. Fondată în urmă cu un deceniu de Leslie Hawke, alături de profesoara Maria Gheorghiu, asociaţia are ca scop facilitarea accesului copiilor din medii defavorizate la educaţie încă din perioada preşcolară, astfel încât şansele lor de a studia şi a găsi un loc de muncă să crească ulterior. Principalul mijloc prin care se realizează acest obiectiv  este programul „Fiecare copil în grădiniţă“, lansat în urmă cu patru ani şi care are drept principală măsură acordarea familiilor din medii sărace a unor tichete sociale în valoare de 50 de lei, dacă îşi duc copiii la grădiniţă în fiecare zi.

Banii obţinuţi la evenimentul Halloween Charity Ball reprezintă o contribuţie importantă pentru bugetul organizaţiei în 2015, an în care programul lansat de Asociaţie va sprijini 2200 de copii. Carrefour, Fundaţia Carrefour, Raiffeisen Bank, Cargill, KMG International (fostul Rompetrol Grup), GSK, Athenee Palace Hilton Bucharest, AEF, Dedeman, Lidl sunt cei mai importanţi donatori în activitatea de zece ani a organizaţiei. În cadrul evenimentului, compania  KMG International (fostul Rompetrol Grup) a primit un premiu pentru cei 10 ani de susţinere a activităţilor organizaţiei OvidiuRo, iar compania românească Dedeman, care susţine programul Fiecare Copil în Grădiniţă de ani buni şi care în acest an şi-a mărit susţinerea financiară, a primit premiul “Cel mai noi investitor major. ”

„În rândul donatorilor nu predomină companiile multinaţionale, există o varietate de companii care ne sprijină, preşedinţii de companii şi directorii generali înţeleg cât de important este să educi generaţia următoare”, explică Leslie Hawke, cofondatoarea Asociaţiei OvidiuRo despre implicarea reprezentanţilor mediului de afaceri în sprijinirea programului lansat de Asociaţie.

  „Programul Fiecare Copil în Grădiniţă este un model de bună practică în domeniul educaţiei preşcolare, care ar trebui extins la nivel naţional. Următoarea rundă de programe finanţate din fonduri europene ar trebui să includă educaţia preşcolară, urmând modelul deja pus în practică de Asociaţia OvidiuRo, prin care autorităţi publice locale, profesori şi părinţi, lucrează împreună în beneficiul copiilor”, a declarat Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a participat la eveniment alături de fiica sa.

Judeţul Cluj reprezintă singurul în care autorităţile locale sprijină financiar iniţiativa Asociaţiei, dar, potrivit reprezentanţilor acesteia, programul urmează să fie sprijinit şi de autorităţile locale ale judeţelor Dâmboviţa, Braşov şi Dolj. Obiectivul principal al Asociaţiei OvidiuRo este să transforme programul Fiecare Copil în Grădiniţă în unul naţional.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/evenimentul-de-caritate-halloween-charity-ball-a-adunat-267-000-de-euro-pentru-inscrierea-copiilor-saraci-la-gradinita-steven-van-groningen-a-fost-unul-dintre-cei-mai-generosi-donatori-13473276
13473276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.