California a aprobat primul serviciu de livrare fără şofer

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 decembrie 2020 77 afişări

California a aprobat primul serviciu de livrare fără şofer

California a aprobat un serviciu comercial de livrare fără şofer, pentru prima dată. Startup-ul Nuro intenţionând să înceapă operaţiunile comerciale de anul viitor, anunţă BBC.

Compania a testat vehiculele R2 în aprilie, dar aprobarea îi va permite să taxeze oamenii pentru serviciile sale.

Vehiculele firmei vor avea o viteză limitată la 35 mile pe oră, (56 km/h) şi vor trebui să opereze în condiţii de „vreme frumoasă”.

Nuro a fost fondată de doi foşti ingineri Google şi are finanţare de la firma japoneză Softbank.

R2 foloseşte radarul, imagistica termică şi camere de 360 ​​de grade pentru a-şi coordona mişcarea. Maşina nu dispune de volan, pedale sau oglinzi laterale.

Vehiculul are forma unui ou şi este mai mic decât majoritatea maşinilor din SUA. De asemenea, are două compartimente cu temperatură controlată pentru livrări. Uşile se ridică pentru a prezenta articolele odată ce destinatarul a introdus un cod.

În timpul unor teste desfăşurate în Houston, Texas, în februarie, R2 a livrat pizza pentru Domino's Pizza, alimente din lanţul de supermarketuri Kroger şi produse Walmart.

Un expert în transporturi a declarat că problemele de siguranţă vor continua să fie o preocupare.

În octombrie, taxiuri fără şofer au început să opereze în Phoenix, Arizona, ca parte a serviciului Waymo ce aparţine Google.

Un serviciu similar, susţinut de gigantul online de tehnologie şi comerţ cu amănuntul Alibaba, este în prezent testat în cel mai mare oraş din China, Shanghai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
robot,
livrări,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.