Cade si ultima piesa din dosarul sarbilor acuzati de genocid: Goran Hadzici

Autor: Mihai Mitrica Postat la 24 iulie 2011 8 afişări

Arestarea lui Goran Hadzici "apropie de incheierea mandatului sau" Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a anuntat presedintele interimar al institutiei, judecatorul O-Gon Kwon, intrucat nu mai exista niciun fugar pe care TPI sa-l urmareasca.

Hadzici, fost presedinte al autoproclamatei republici sarbe Krajina, a fost arestat in regiunea Fruska Gora, la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Belgrad.

El este acuzat de TPI de crime impotriva umanitatii si crime de razboi, comise in timpul razboiului din Croatia (1991-1995), inclusiv de masacrul de la Vukovar, in care 264 de civili, atat croati, cat si persoane de alta nationalitate decat cea sarba, care s-au refugiat intr-un spital, au fost executate de fortele sarbe, dupa ce au fost batute si torturate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cade-si-ultima-piesa-din-dosarul-sarbilor-acuzati-de-genocid-goran-hadzici-8520168
8520168
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.