Câciu: Contracte de 6 miliarde de euro pe programele finanţate prin Politica de Coeziune

Autor: Cosmin Pirv Postat la 23 mai 2024 7 afişări

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat că valoarea contractelor încheiate pentru proiectele finanţate din Politica de Coeziune 2021-2027 ajunge la 6 miliarde de euro şi va ajunge la 10 miliarde la sfârşitul lunii iunie.

Câciu: Contracte de 6 miliarde de euro pe programele finanţate prin Politica de Coeziune

„Contracte în valoare totală de 6 miliarde euro încheiate pentru proiecte depuse în cadrul apelurilor care au fost deschise pe programele finanţate din Politica de Coeziune 2021-2027”, a scris joi pe Facebook Adrian Câciu.

El anunţă că, până la finalul lunii iunie, valoarea contractelor va depăşi 10 miliarde de euro, iar până la final de an obiectivul este să fie contractate cel puţin 20 de miliarde de euro.

„Cele mai mari valori contractate se înregistrează în cadrul Programului Sănatate (cca 2 mld eur) şi Programului Dezvoltare Durabilă, iar ceea ce este important este ca sunt proiecte care se referă la investitii în infrastructura sectorială”, susţine ministrul.

El spune că, de săptămâna viitoare, va începe contractarea proiectelor depuse în cadrul apelului dedicat dezvoltării IMM-urilor din Programul Tranziţie Justă, unde au fost depuse proiecte care depăsesc 8 miliarde lei.

„România are deja în conturi 1,2 miliarde euro din alocarea aferentă exercitiului 2021-2027 pe Politica de Coeziune. Până la final de an va avea peste 5 miliarde euro rambursaţi din acest exerciţiu financiar”, a mai scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investiţii,
adrian câciu,

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.