Cabinetul japonez aprobă măsuri în valoare de sute de miliarde de dolari pentru a atenua inflaţia

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 octombrie 2022 25 afişări

Cabinetul japonez aprobă măsuri în valoare de sute de miliarde de dolari pentru a atenua inflaţia

Guvernul Japoniei a pregătit un pachet uriaş de măsuri pentru stimularea economiei afectate de multiplele crize internaţionale. 

Guvernul japonez a prezentat vineri un nou pachet de stimulare a economiei care presupune cheltuieli în valoare de 39.000 de miliarde de yeni (265 de miliarde de dolari), Reprezentanţii executivului susţin că măsurile vor duce la o creştere a produsului intern brut (PIB) cu aproximativ 4,6%.

Guvernul a mai anunţat că va alcătui un buget suplimentar în anul fiscal curent în valoare de 29,6 trilioane de yeni pentru a finanţa pachetul.

Reprezentanţii cabinetului au prezentat documentele care fundamentează pachetul de măsuri şi i-au îndemnat pe specialiştii de la Banca Japoniei să fie atenţi la impactul pe care mişcările de pe piaţa financiară l-ar putea avea asupra economiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
pachet,
economie,
masuri,
miliarde,
valoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.