Bursa o ia uşor la vale: indicii scad pe tranzacţii reduse

Autor: Stefan Musgociu Postat la 09 aprilie 2013 35 afişări

Bursa o ia uşor la vale: indicii scad pe tranzacţii reduse

Bursa de la Bucureşti s-a deculpat de evoluţia burselor europene şi a scăzut cu 0,69% (indicele BET-C), în timp ce acţiunile Transgaz au crescut cu 1,53%, reuşind să se menţină aproape de pragul de 200 lei/titlu, în a treia zi a ofertei prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile companiei.

Piaţa a fost pe scădere încă din primele minute, iar volumele de acţiuni tranzacţionate au continuat să fie reduse. La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, avea o scădere de 0,75%, în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,58% sub şedinţa anterioară. Indicele BET-FI, care include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,46%

„Se pare că atenţia investitorilor încă prezenţi în piaţă este captată de oferta Transgaz, unde tranşa mică (destinată micilor investitori care subscriu sub 1.000 de acţiuni - n.red.) este deja suprasubscrisă de peste două ori. Interesul investitorilor mici este foarte mare din cauza lipsei unei oferte diversificate pe piaţă, astfel că ei subscriu la Transgaz chiar în pofida fap­tu­lui că nu ştiu la ce preţ vor primi acţiunile“, a declarat directorul general al firmei de brokeraj Rombell Securities, Adrian Tod.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
BVB,
actiuni,
indici,
indicele bet-c
/actualitate/bursa-o-ia-usor-la-vale-indicii-scad-pe-tranzactii-reduse-10723238
10723238
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.