Bursa mai pierde o companie: Ioan Niculae delistează Zimtub

Postat la 13 decembrie 2012 28 afişări

Acţiunile producătorului de tuburi din oţel Zimtub Zimnicea (ZIM), controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, vor fi retrase vineri de la tranzacţionarea de pe Bursa de Valori Bucureşti, după ce CNVM a aprobat, marţi, delistarea companiei.

Acţionarii minoritari ai companiei, care nu au fost de acord cu delistarea acţiunilor, au primit un preţ de retragere de 3,9647 lei, cu 58% mai mare faţă de cea mai recentă cotaţie bursieră. Zimtub este a doua companie care se delistează de pe bursă în acest an după producătorul de îngrăşăminte Azomureş Târgu Mureş (AZO). În schimb, de la începutul anului, nicio companie nouă nu s-a listat la bursă. Acţionarii Zimtub au aprobat retragerea acţiunilor de la tranzacţionare în AGA din octombrie 2011. Compania este controlată indirect de omul de afaceri Ioan Niculae. Potrivit celor mai recente raportări, firmele Inter Ferm Fântânele şi InterAgro Zimnicea deţin 32,87%, respectiv 24,43% din titlurile Zimtub, iar societatea Flamboyant Ventures din Belize are 24,93% din acţiuni.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
bursa,
ioan niculae,
zimtub,
delistare
/actualitate/bursa-mai-pierde-o-companie-ioan-niculae-delisteaza-zimtub-10390302
10390302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.