Bursa a reintrat în graţiile investitorilor: companiile lichide sunt cele mai avantajate

Autor: Stefan Musgociu Postat la 16 ianuarie 2013 46 afişări

Bursa a scăzut uşor, cu 0,32%, în şedinţa de marţi, 15 ianuarie, pentru a doua oară în ultimele 20 de şedinţe. Acţiunile Băncii Carpatica (BCC) au intrat pe linia pieţei şi au coborât cu 0,87%, după ce în zilele anterioare preţul a urcat cu peste 38%.

Bursa a scăzut uşor, cu 0,32%, în şedinţa de marţi, 15 ianuarie, pentru a doua oară în ultimele 20 de şedinţe. Acţiunile Băncii Carpatica (BCC) au intrat pe linia pieţei şi au coborât cu 0,87%, după ce în zilele anterioare preţul a urcat cu peste 38%. Începând cu data de 11 decembrie, bursa a intrat pe o linie ascendentă, iar în cele 20 şedinţe parcurse de atunci, indicii BET şi BET-C au încheiat pe roşu doar pe 7 ianuarie şi marţi. În cele 20 şedinţe, indicele BET-C a urcat cu 17,45%, iar indicele BET cu 17,77%. În şedinţa de ieri, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat în scădere cu 0,61%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu 0,49% sub nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichi­di­tate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
investitori,
companii lichide
/actualitate/bursa-a-reintrat-in-gratiile-investitorilor-companiile-lichide-sunt-cele-mai-avantajate-10476267
10476267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.