Burduja: Proiectul Ion este o premieră de nivel mondial

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 martie 2023 93 afişări

Proiectul Ion lansat miercuri în cadrul şedinţei de Guvern este o premieră mondială, niciun alt premier din lume nu are un consilier bazat pe inteligenţă artificială, a spus ministrul Cercetării Sebastian Burduja.

Burduja: Proiectul Ion este o premieră de nivel mondial

„Nu trebuie să fim modeşti, proiectul Ion este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru al lumii nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială”, a spus Sebastian Burduja.

Acesta îi îndeamnă pe români să interacţioneze cu Ion, care este în faza de învăţare.

„Proiectul este gândit în faze, aşa funcţionează un consilier cu inteligenţă artificială. Ion este în faza de învăţare, deci este foarte important pentru români să îi transmită gândurile lor, ce probleme au, întâmpină, ulterior, pe baza acestor date, Ion le va procesa, le va sintetiza şi va putea produce rapoarte care vor informa deciziile şi politicile publice ale Guvernulului”, a mai spus ministrul.

„Ne-am gândit să folosim inteligenţa artificială ca să dăm posibilitatea românilor să se facă simţiţi şi pe de altă parte să avem un sistem în care Guvernul să audă această voce. A fost dezvoltat de o echipă formată din experţi în inteligenţă artificială din România”, a spus Nicu Sebe, coordonatorul echipei de cercetători români.

Ministrul Cercetării a precizat că Ion este un proiect pro bono, care nu a implicat resurse din partea statului român.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ion,
premieră,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.