Bulgaria va costrui un nou reactor la centrala nucleara de la Kozlodui

Postat la 05 februarie 2010 9 afişări

Ministrul bulgar al Economiei, Energiei şi Turismului, Traicio Traikov, a declarat ca Guvernul de la Sofia va decide cel mai probabil construirea unui nou reactor la centrala nucleara de la Kozlodui, relateaza vineri site-ul Novinite.com.

Guvernul condus de Boiko Borisov elaboreaza evaluarile preliminare privind necesitatea, capacitatea si fezabilitatea economica a unui nou reactor al centralei de la Kozlodui, a afirmat Traikov intr-un interviu acordat agentiei Reuters, citat de presa bulgara. Potrivit lui Traikov, capacitatea noului reactor va fi probabil de cel putin 1.000 de megawati. Construirea acestuia va implica costuri mai mici decat realizarea unei alte centrale nucleare in localitatea Belene, situata pe Dunare, a afirmat ministrul bulgar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bulgaria,
reactor,
Kozlodui,
construire,
Sofia
/actualitate/bulgaria-va-costrui-un-nou-reactor-la-centrala-nucleara-de-la-kozlodui-5478248
5478248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.