Bulgaria închide a patra mare bancă din ţară, unde lipsesc dosare de credite de 1,8 miliarde de euro

Postat la 11 iulie 2014 129 afişări

Bulgaria va închide Corporate Commercial Bank (CCB), a patra mare bancă din ţară, de unde lipsesc dosare de credite în valoare de 3,5 miliarde de leva (1,8 miliarde euro), iar activele băncii vor fi transferate la filiala Credit Agricole Bulgaria, care va fi naţionalizată.

Bulgaria închide a patra mare bancă din ţară, unde lipsesc dosare de credite de 1,8 miliarde de euro

 "Licenţa CCB va fi retrasă şi va fi lansată procedura de insolvenţă", a declarat guvernatorul băncii centrale a Bulgariei (BNB), Ivan Iskrov.

Ministrul de Finanţe Petar Ciobanov a declarat în Parlament că soluţia este acceptată de Comisia Europeană, cu care autorităţile bulgare sunt în contact permanent.

"Lipsesc dosarele unor credite în valoare de 3,5 miliarde de leva (1,8 miliarde euro) acordate de CCB. Probabil că au fost distruse, ceea ce ne face să ne gândim la un abuz premeditat", a explicat Ciobanov.

El a adăugat că în urma unui control de audit nu s-a putut stabili capacitatea împrumutaţilor de a rambursa creditele, constatându-se că acestea au legătură cu acţionarul majoritar al băncii, Ţvetan Vassilev.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bulgaria-inchide-a-patra-mare-banca-din-tara-unde-lipsesc-dosare-de-credite-de-1-8-miliarde-de-euro-12930466
12930466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.