Bucureştiul, pe locul 42 în topul celor mai scumpe 63 pieţe de birouri din lume

Postat la 19 februarie 2013 14 afişări

Bucureştiul a coborât trei poziţii, până pe 42, în clasamentul celor mai scumpe 63 de pieţe de birouri din lume, deşi nivelul chiriilor în zona centrală a urcat uşor în 2013, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield.

"Sectorul de birouri din România a suferit reduceri masive în 2012 pe fondul incertitudinilor economice din întreaga regiune europeană, cu numeroşi ocupanţi care încearcă să îşi reducă costurile operaţionale, fapt care cu o consecinţă directă în scăderea cererilor de spaţii de birouri. Acest fapt a dus la oferirea de concesii din partea proprietarilor care trebuie să devină din ce în ce mai competitivi în atragerea atenţiei chiriaşilor. În orice caz, în ciuda acestor condiţii, chiriile spaţiilor prime (în birouri din zona centrală, n.r.) din Bucureşti au reuşit să crească pe parcursul anului, creştere bazată pe o lipsă a spaţiilor de birouri de calitate şi în acelaşi timp, cu puţine dezvoltări noi livrate în piaţa de birouri", se arată în raportul Cushman&Wakefield.

Chiriile ajung astfel la 18-20 euro/mp/lună în zonele central din Bucureşti şi la 10-12 euro/mp/luna în zonele secundare.

Cititi mai mult pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bucureşti,
pieţe de birouri,
scumpe
/actualitate/bucurestiul-pe-locul-42-in-topul-celor-mai-scumpe-63-piete-de-birouri-din-lume-10572951
10572951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.