Bucureştiul are un nou logo. Primăria Capitalei anunţă un alt câştigător

Postat la 05 mai 2017 269 afişări

Primăria Capitalei anunţă că, în urma descalificării lucrării declarate iniţial câştigătoare, juriul a desemnat un nou câştigător pentru realizarea unui logo reprezentativ al Bucureştiului, acesta fiind Alexandru Mihai Nenciu, a cărui propunere de logo era următoarea clasată în funcţie de punctaj. Narcis Teodor Lupou, designerul de 32 de ani, din Timişoara, descalificat din concursul logo-ului Bucureştiului din cauza asemănării cu cel al Taipei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu a ştiut de existenţa acelui logo şi că a fost „total surprins” să vadă că există similitudini.

Bucureştiul are un nou logo. Primăria Capitalei anunţă un alt câştigător

Primăria Capitalei anunţă că în prezentarea materialului propus spre jurizare, Alexandru Mihai Nenciu susţine că a pornit de la ideea de a crea un logo care să condenseze, grafic şi vizual, "un cumul de valori reprezentative pentru bucureşteni –istorice, culturale, sportive şi economice".

"Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureştiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român şi Arena Naţională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identităţii colective", spune Nenciu.

"Pentru a se evita situaţii de genul celei întâlnite la primul logo declarat câştigător, organizatorii concursului au decis, de comun acord cu membrii juriului, ca înmânarea propriu-zisă a premiului şi semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor să aibă loc în termen de 7 (şapte) zile de la comunicarea publică a deciziei. Câştigătorul va fi validat doar dacă în acest interval, în care lucrarea va fi expusă public pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti şi pe pagina de Facebook, nu apar sesizări pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent", mai spune primăria

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.