Bucureştiul a devenit mai ieftin pentru expaţi. Ce loc ocupă Capitala în clasamentul pe 2012

Autor: George Toader Postat la 12 iunie 2012 9 afişări

Bucureştiul se află pe locul 176 în topul celor mai scumpe 214 oraşe din lume pentru expaţi, costul vieţii din Capitală fiind mai redus anul acesta decât în 2011, când oraşul ocupa poziţia 152, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă în resurse umane Mercer.

Cel mai scump oraş din lume pentru expaţi în 2012 a devenit Tokyo (Japonia), care a urcat de pe poziţia a doua ocupată în clasamentul de anul trecut. Tokyo a surclasat capitala statului african Angola, Luanda, care a trecut pe locul secund în acest an. Următoarele poziţii sunt ocupate de Osaka (Japonia), Moscova (Rusia) şi Geneva (Elveţia), potrivit celui mai recent studiu privind costul vieţii elaborat de Mercer.

La polul opus, Karachi (Pakistan) este cotat drept oraşul cel mai puţin scump pentru expatriaţi la nivel mondial, cu costuri mai mici de o treime din cele înregistrate în Tokyo. Evenimentele mondiale recente, incluzând răsturnări economice şi politice, au afectat locurile ocupate de multe regiuni prin fluctuaţii valutare, inflaţie şi volatilitatea preţurilor la cazare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bucureşti,
expaţi,
capitala,
imobiliare,
Mercer
/actualitate/bucurestiul-a-devenit-mai-ieftin-pentru-expati-ce-loc-ocupa-capitala-in-clasamentul-pe-2012-9740766
9740766
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.