BREAKING. O nouă tranzacţie în imobiliare: One United Properties a achiziţionat un teren în Sectorul 1 din Bucureşti pe bulevardul Poligrafiei – 37.000 mp şi 19 clădiri vechi care vor fi demolate, tranzacţia fiind de 60 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 iulie 2022 322 afişări

BREAKING. O nouă tranzacţie în imobiliare: One United Properties a achiziţionat un teren în Sectorul 1 din Bucureşti pe bulevardul Poligrafiei – 37.000 mp şi 19 clădiri vechi care vor fi demolate, tranzacţia fiind de 60 mil. euro

One United Properties, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, a anunţat marţi după-amiaza pe Bursă o tranzacţie de 60 milioane de euro prin care cumpără un teren în Sectorul 1 din Bucureşti, pe bulevardul Poligrafiei.

Terenul are o suprafaţă de 36.869 mp şi include 19 clădiri vechi care vor fi demolate. Pe acest teren –  One Herăstrău City – se vor construi 900 de apartamente, o zonă comercială şi de entertainment, o sală de sport, cât şi o piscină semi-olimpică.

One Herăstrău City va cuprinde aproximativ 900 de apartamente în cadrul a şapte turnuri, care se vor întinde pe o suprafaţă totală construibilă (GBA) de până la 150.000 mp deasupra solului şi 70.000 mp subteran. Dezvoltarea va fi poziţionată în imediata vecinătate a Parcului Herăstrău din Capitală.

„Tranzacţia face parte din strategia One United Properties de a constitui un pipeline solid pentru viitoare dezvoltări sustenabile. Ne propunem ca prin noua dezvoltare One Herăstrău City să continuăm strategia companiei în ceea ce priveşte regenerarea urbană şi să revitalizăm o zonă abandonată. În prezent derulăm o operaţiune de majorare a capitalului social, care are ca scop atragerea de capital ce urmează să fie investit cu prioritate în noi dezvoltări, iar One Herăstrău City este una dintre cele zece dezvoltări pe care compania le va finanţa cu noul capital”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

În prezent, One United Propertie se află în curs de derulare a unei operaţiuni de majorare a capitalului social, cu obiectivul de a atrage până la 470 de milioane de lei, pentru a fi investiţi cu precădere în noi proiecte imobiliare.

În etapa iniţială a operaţiunii, desfăşurată în perioada 27 iunie-26 iulie şi care este intermediată de BRK Financial Group, acţionarii care deţineau acţiuni ONE la 20 mai 2022 şi, în consecinţă, au primit drepturi de preferinţă ONER01 pe 23 mai, pot subscrie în operaţiunea de majorare a capitalului social, conform datelor transmise de oficialii societăţii.

Ulterior, acţiunile rămase vor fi oferite investitorilor instituţionali globali într-un plasament privat intermediat de Unicredit Bank, Raiffeisen Bank şi Swiss Capital.

Cu o capitalizare de 3,3 miliarde de lei, One United este controlat majoritar de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, care deţin împreună 59,5% din totalul acţiunilor.  Societăţile sunt conduse de fondatorii Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu.  

Acţiunile ONE s-au depreciat cu 2,6% anul acesta, pe un indice BET în coborâre cu 6,2%, înregistrând un rulaj de 155,8 milioane de lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.