BREAKING. Semnal de alarmă: Bucureştiul va pierde un sfert din locuitori

Autor: Adelina Mihai Postat la 22 iulie 2021 619 afişări

BREAKING. Semnal de alarmă: Bucureştiul va pierde un sfert din locuitori

Capitala va avea doar 1,4 mi­lioane de locuitori în 2050, faţă de 1,8 milioane, cât avea în statistici în 2020, arată datele Eurostat. Chiar dacă, în realitate, numărul de locuitori din Bucureşti este mai mare, deoarece sunt mulţi locuitori care locuiesc aici, dar nu au domiciliul înregistrat în Capitală, în ur­mătorii 30 de ani România se va depopula masiv.

„Vom avea scădere naturală, pentru că natalitatea este foarte scăzută şi vom avea scădere prin migraţie externă, dar şi multă scădere prin migraţie internă. Sunt mulţi care pleacă din Bucureşti în jurul Bucu­reştiului, de aceea Ilfovul este într-o situaţie atât de benefică, iar aici populaţia va creşte“, a explicat profesorul Vasile Gheţău, direc­torul Centrului de Cercetări Demo­grafice „Vladimir Trebici“ al Acade­miei Române.

România va rămâne cu 15,5 milioane de lo­cuitori până în 2050, în scădere cu 20% de la 19,2 milioane de persoane în 2020. „Anul tre­cut am avut 297 de mii de decese şi 176 de mii de naşteri, ceea ce înseamnă o scădere na­turală a populaţiei de 120 de mii de lo­cuitori, enorm pentru o populaţie de 19 mi­li­oa­ne de locuitori“, a mai spus profesorul Gheţău.

În cele mai puternice judeţe pentru busi­ness, evoluţia populaţiei în următorii 30 de ani diferă: în municipiul Bucureşti, populaţia va scădea cu 23%, în Timiş cu 5%, în Cluj cu 8%, iar în Argeş cu 27%. Singurul judeţ care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul, unde populaţia va creşte cu 42% în perioada 2020- 2050, potrivit proiecţiilor demografice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.