BREAKING: Raiffeisen Bank este în discuţii cu doi potenţiali cumpărători

Autor: Ştefan Stan Postat la 30 martie 2023 125 afişări

BREAKING: Raiffeisen Bank este în discuţii cu doi potenţiali cumpărători

Banca austriacă Raiffeisen este în discuţii cu doi potenţiali cumpărători pentru vânzarea operaţiunilor din Rusia, potrivit FT. Raiffeisen este în prezent cel mai mare creditor controlat din Occident care mai operează pe teritoriul Kremlinului.

Raiffeisen - a cărei ramură rusă gestionează active de puţin sub 27 de miliarde de euro - a fost supusă în ultimele luni unor presiuni tot mai mari din partea autorităţilor de reglementare şi a guvernelor occidentale cu privire la statutul activităţii sale în această ţară, care a crescut vertiginos de când Moscova a lansat invazia în Ucraina în februarie anul trecut.

În cadrul reuniunii anuale a Raiffeisen de joi, directorul general Johann Strobl a declarat că banca "progresează în ceea ce priveşte potenţialele tranzacţii" şi că managementul băncii "recunoaşte urgenţa de acţiune pe care a creat-o războiul".

Un înalt executiv al Raiffeisen a declarat pentru Financial Times că banca a restrâns discuţiile la doi ofertanţi "viabili".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
raiffeisen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.