BREAKING. Donald Trump anunţă Urgenţă Naţională şi deblochează 50 miliarde dolari. UPDATE. Bursele americane cresc accelerat după anunţ: Dow Jones plus 9%, S&P 500 plus 9%, Nasdaq plus 8%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 martie 2020 84 afişări

BREAKING. Donald Trump anunţă Urgenţă Naţională şi deblochează 50 miliarde dolari. UPDATE. Bursele americane cresc accelerat după anunţ: Dow Jones plus 9%, S&P 500 plus 9%, Nasdaq plus 8%

UPDATE. Bursele continuă creşterea accelerată şi sunt în punctul în care ar putea înregistra cea mai bună şedinţă de creştere din 2008 până în prezent.

Indicele Dow Jones creşte cu 9,3%, Nasdaq creşte cu 8,3% şi S&P 500 creşte cu 9,3%.

UPDATE. Bursele americane cresc rapid vineri după discursul preşedintelui Donald Trump, după ce au suferit una dintre cele mai proaste săptămâni din istorie.

Indicele Dow Jones se tranzacţiona pe o creştere de 7%, S&P 500 plus 7%, Nasdaq plus 7%, cu o oră înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat oficial că declară stare de Urgenţă Naţională în SUA, ceea ce deblochează fonduri de urgenţă de 50 miliarde dolari. 

„Asta va debloca 50 miliarde dolari din fonduri pentru state şi teritorii şi localităţi în lupta noastră comună împotriva bolii. Fiecare stat va trebui să înfiinţeze centre operaţionale de urgenţă”, a spus preşedintele american Donald Trump. 

În SUA numărul cazurilor confirmate a ajuns la 1.678 în prezent, cu 41 de decese.

Preşedintele Trump a anunţat că se aşteaptă să aibă încă 1,4 milioane de kituri de testare pentru coronavirus în SUA valabile în maximum o săptămână, şi un total de 5 milioane de kituri de testare în următoarea lună.

El a mai spus că pune la îndoială faptul că ţara va avea nevoie „de ceva apropiat” de nivelul de 5 milioane de kituri.

„Nu vrem ca oamenii să facă testul dacă noi ştim că nu au nevoie de el, şi nu vrem ca toată lumea să alerge să facă testul. Doar dacă ai simptome specifice”, a adăugat Trump.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a avertizat, „vor fi mult mai multe cazuri” de coronavirus în săptămânile următoare.

Preşedintele Trump a anunţat că va exista o opţiune de tip „drive-thru” pentru testare, astfel încât oamenii pot rămâne în maşini în timp ce sunt testaţi pentru virus.

Decizia de a anunţa Urgenţă Naţională vine la două zile după ce Trump a impus o interdicţie pentru străinii care vin din Europa în SUA.

Însă anunţul interdicţiei nu a reuşit să calmeze investitorii, ba chiar a răvăşit pieţele, în special industria de turism la nivel global.

Până acum, administraţia Trump a fost criticată pentru că aduce prea lent testele pentru coronavirus în teritoriu, întrucât autorităţile medicale din mai multe state nu pot răspunde cu viteza necesară în criză.

Trump negociază împreună cu Democraţii din Congres un pachet de stimuli care ar trebui să ajute economia, însă nu este clar sub ce formă va veni acesta sau când.

În timp ce Democraţii vor concedii medicale plătite pentru muncitori, mai multe ajutoare alimentare, beneficii de şomaj şi fonduri federale mai mari pentru asistenţă medicală acordată familiilor cu venituri foarte mici. Însă administraţia Trump vrea să ajute anumite industrii afectate, precum industria de turism şi industria ospitalităţii, precum şi introducerea unei reduceri de impozit pe salarii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urgenta,
deblocare,
miliarde,
anunt,
donald trump,
sua,
fonduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.